foto

Alejandro Amenábar

  • nar. 31.3.1972 (47 let)
    Santiago de Chile, Chile

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Venezia IFF

  • 2004 -Hlas moře (Zlatý lev za nejlepší film)
  • 2004 -Hlas moře (Stříbrný lev - Velká cena poroty)
  • 2001 -Ti druzí (Zlatý lev za nejlepší film)

BAFTA

San Sebastián IFF

Tokyo IFF

European Film Awards

Premios Goya

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Mientras dure la guerra
2015 Regresión
Vale
2009 Agora
2004 Hlas moře
2001 Ti druzí
Vanilkové nebe - původní scénář
1997 Otevři oči
1996 Diplomová práce
1995 Luna
1992 Himenóptero

Režijní filmografie

Skladatelská filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2009 Spanish Movie
1999 Nikdo nikoho nezná
1997 Otevři oči
1995 Luna
1992 Himenóptero

Dokumentární

2011 Actrices (TV seriál)
2001 Look Inside: The Others, A (TV film)

Host

TV pořady

2006 Hormiguero, El (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2000 XIV premios Goya (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(258)