foto

Maura Tierney

  • nar. 3.2.1965 (53 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Maura Lynn Tierney se narodila 3. února 1965 v Bostnu v Massachusetts (USA). Je 160 cm vysoká. Její matka Pat je realitní agentkou a otec byl předním bostonským politikem. Herecké vzdělání získala na New York University (NYU) a v divadelní škole známého newyorského souboru Circle in the Square.

Poté co se objevila v několika divadelních hrách se přestěhovala do Los Angeles, kde v roce 1987 dostala svoji první roli ve filmu BEZVA PODRAZ. Její první významnější role byla v nízkorozpočtovém snímku natočeném během jednoho dne DEAD WOMEN IN LINGERIE (1991).

V roce 1993 se provdala ze herce a režisera Billy Morrissetta, kterého potkala při natáčení nikdy nevysílaného seriálu. S ním se také v roce 2006 rozvedla. Později točila samé zanedbatelné role, až do doby, než ztvárnila hlavní úlohu v seriálu "NEWSRADIO" (1995-1999). Během účinkování v seriálu ztvárnila vedlejší role v úspěšných filmech jako PRVOTNÍ STRACH (1996) s Richardem Gerem, LHÁŘ, LHÁŘ (1997) s Jimem Carreyem, BARVY MOCI (1998) s Johnem Travoltou a ŽIVELNÁ POHROMA (1999) s Benem Affleckem.

Od roku 2000 hraje jednu z hlavních postav seliálu "POHOTOVOST" Abigail 'Abby' Lockhartovou, která ji asi nejvíce proslavila u široké veřejnosti. Touto rolí je velmi zaměstná, tak do roku 2007 účinkoval jen v několika málo filmech, jako například INSOMNIE (2002) nebo STAROSTI STAROSTY (2004).

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2018 Beautiful Boy
2017 Anything
2012 Nature Calls
2008 Baby Máma
Hledá se Amanda
Poloprofesionál
2007 The Go-Getter
2006 Danny Roane: First Time Director
Lovci mušlí
2004 Starosti starosty
2003 Melvin Goes to Dinner
2002 Insomnie
Nazi, The
Rooftop Kisses
2001 Americký Macbeth
2000 Mexico City
1999 Bez dechu
Instinkt
Živelná pohroma
1998 Barvy moci
1997 Lhář, lhář
1996 Prvotní strach
1995 Mercy
1994 Out of Darkness (TV film)
1993 Záskok
1992 Bílé písky
Fly by Night
1991 Kdo zabíjí nevinné manekýnky
Velká sázka
1990 Flying Blind (TV film)
1988 Crossing the Mob (TV film)
1987 Bezva podraz (TV film)

TV seriály

2018 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Safe & Sound (E09)
Aféra (TV seriál)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
další epizody (4)
2017 Aféra (TV seriál)
310 (S03E10)
309 (S03E09)
308 (S03E08)
další epizody (5)
2016 Aféra (TV seriál)
305 (S03E05)
304 (S03E04)
303 (S03E03)
další epizody (5)
2015 Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
211 (S02E11)
210 (S02E10)
další epizody (12)
2014 Aféra (TV seriál)
10 (S01E10)
9 (S01E09)
8 (S01E08)
další epizody (10)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
Going For The Gold (S04E15)
The Seven Day Rule (S04E13)
Je Ne Sais What? (S04E12)
2012 Ruth & Erica (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Art of War (S04E06)
Waiting for the Knock (S04E05)
Don't Haze Me, Bro (S04E04)
další epizody (4)
2011 Kancl (TV seriál)
Mrs. California (S08E09)
2010 Famílie (TV seriál)
Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Změna rovnováhy (S15E20)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Další čtvrtek v okresní (S15E03)
Život po smrti (S15E01)
Chicagská metoda (S14E19)
další epizody (8)
2007 Pohotovost (TV seriál)
300 pacientů (S14E10)
Sky na hranici (S14E09)
Návrat domů (S14E08)
další epizody (22)
2006 Pohotovost (TV seriál)
U Milosrdných (S13E11)
Žádná tajemství mi nepříkej (S13E10)
Nalož a leť (S13E09)
další epizody (22)
2005 Pohotovost (TV seriál)
Vánoce (S12E10)
Ano (S12E09)
Neštěstí (S12E08)
další epizody (22)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Noc před nadílkou (S11E09)
Výstřel do tmy (S11E08)
Běloch s tmavými vlasy (S11E07)
další epizody (21)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Makemba (S10E10)
Ztracená (S10E09)
Volný pád (S10E08)
další epizody (21)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
Nejbližší příbuzní (S09E09)
První sníh (S09E08)
další epizody (22)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (23)
2000 Sammy (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Starý známý rituál (S07E08)
Zachraň mě (S07E07)
další epizody (20)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Velké očekávání (S06E08)
1995 NewsRadio (TV seriál)
1994 704 Hauser (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
Aria (S02E03)
1988 Van Dyke Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
1999 Liar Liar: Bridging the Comedy Chasm

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2006 Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The Andy Dick Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace