foto

Kate Bosworth

  • nar. 2.1.1983 (37 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Kate Bosworth (pravým jménem Catherine Ann Bosworth ) se narodila v Los Angeles roku 1983. Neměla jednoduché dětství, jelikož se její rodina často stěhovala. Od šesti do devíti let žila v San Franciscu, do čtrnácti let bydlela ve státě Connecticut a od čtrnácti měla trvalé bydliště ve městečku Cohasset ve státě Massachusetts. Už od dětství se pilně věnovala závodní jízdě na koni. Díky tomu dostal svou první roli ve filmu Roberta Redforda ZAŘÍKÁVAČ KONÍ. Svět herectví ji zaujal na tolik, že začala navštěvovat kurzy herectví a divadla.

Další roličku si střihla v dramatu VZPOMÍNKA NA TITÁNY. Úspěšný byl až rok 2002, kdy si zahrála hlavní ženské role ve filmech PRAVIDLA VÁŠNĚ a OSUDOVÉ LÉTO. Ve snímku WONDERLAND MASAKR si zahrála jednu z milenek pornoherce Johna Holmese, kterého hrál Val Kilmer. Velmi úspěšná byla její spolupráce s Kevinem Spaceym, se kterým si zahrála v hudebním dramatu ZA MOŘEM, jež režíroval. A byl to právě on, kdo jí doporučil pro roli Lois Lane ve velkofilmu SUPERMAN SE VRACÍ. Tato role jí přinesla prozatím největší popularitu.

Kate chodila dva roky s hercem Orlando Bloomem. Mluví plynně španělsky. Byla několikrát zvolena časopisy Maxim, E! a FHM jako nejvíc sexy děvče. Její nejoblíbenější herečkou je Katharine Hepburn. Žije střídavě v Los Angeles a New Yorku.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2020 Miliónový hurikán
2019 Fairytale of New York
The Devil Has a Name
2018 The Domestics
2017 Nona
2016 Zlo nikdy nespí
2015 90 minut v nebi
Amnesiac
Linka č. 657
Pod vysokým napětím
2014 Pořád jsem to já
2013 Big Sur
Mládeži nepřístupno
Nevyřízený účet
2012 And While We Were Here
Black Rock
2011 Další šťastný den
Ptáčata
S tím nic nenaděláš
Strašáci
2010 Cesta samuraje
Idiots
2008 Oko bere
2007 Dívka v parku
2006 Superman se vrací
2005 Tajná přání
2004 Rande s celebritou
Za mořem
2003 Advantage Hart
Wonderland Masakr
2002 Osudové léto
Pravidla vášně
2000 The Newcomers
Vzpomínka na Titány
1998 Zaříkávač koní

TV seriály

2019 The I-Land (TV seriál)
Temná propast (E07)
Země sama (E06)
Věže nebetyčné (E05)
další epizody (7)
2017 Dlouhá cesta domů (TV seriál)
Navždy v tvých snech (E08)
Ztracené naděje (E07)
Údolí smrti (E04)
další epizody (6)
SS-GB: Hitler v Británii (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
2015 Nebezpečné umění (TV seriál)
2000 Young Americans (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hotel Gramercy Park
2006 Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman (TV film)
Requiem for Krypton: Making 'Superman Returns'
2002 Women of the Beach (TV film)

Host

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(37)