foto

Mariko Okada

  • nar. 11.1.1933 (86 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Nanimono
2012 Onsen Waka Okami no Satsujin Suiri 22 (TV film)
2004 Taxi Driver no Suiri Nisshi 19 (TV film)
2003 Eli, Eli, Lema Sabachthani
Onsen wakaókami no sacudžin suiri 12 (TV film)
Onsen wakaókami no sacudžin suiri 13 (TV film)
2002 Ženy v zrcadle
1999 Omocha
1992 Kaseifu wa mita! 10 (TV film)
1990 Gekidó no 1750 hi
1987 Kaseifu wa mita! 5 (TV film)
Marusa no onna
1985 Meitantei Kindaiči Kósuke Series 4: Kiri no sansó (TV film)
Tanpopo
1984 Appassionato
1983 Kyôtarô Nishimura's Travel Mystery 4 (TV film)
1982 Seiha
1979 Kindaiči Kósuke no bóken
1978 Akódžó danzecu
1977 Nihon no džingi
Ningen no šómei
1975 Wagahai wa neko de aru
1972 Kuro no honrjú
1971 Kigeki: Inoči no onedan
Kokuhakuteki džojúron
1970 Hatoba onna no burusu
Rengoku eroica
1969 Erosu purasu gjakusacu
1968 Džuhjó no joromeki
Fushin no toki
Saraba nacu no hikari
1967 Dokuyaku no niou onna
Džóen
Honô to onna
Tsuma futari
1966 Žena z jezera
1965 Daikon to nindžin
Hana no o-Edo no hôkaibô
Kigeki: Kakuekiteiša
Mizu de kakareta monogatari
Yotsuya kaidan
1964 Kóge
1963 Futari dake no toride
Mušukunin becučó
Zangiku monogatari
1962 Aizen kacura
Chuť makrel
Kiriko no unmei
Kotoši no koi
Lázně Akicu
1961 Kakó
Kinrjóku
Madara onna
Mizutamari
Necuaiša
1960 Banana
Haru no jume
Jonmannin no mokugekiša
Krásný podzimní den
Onna no saka
1959 Kiri aru jyoji
Sanbagarasu sandaiki
1958 Akudžo no kisecu
Hana no uzušio
Hanajome no onoroke
Hibi no haišin
Jagjú bugeičó: Sórjú hiken
Modan dóčú: Sono koi matta naši
1957 Došaburi
Jagjú bugeičó
Jamabato
Kao
Musume sanbagarasu
Nindžó misui
Oshaberi shacho
Tadaima zerohiki
Taian kichijitsu
Ôyasu kichibi
Šúkin rjokó
1956 Džošú to tomo ni
Hanajome kaigi
Kuro-obi sangokushi
Kófuku wa ano hoši no šita ni
Nagareru
Narazu-mono
Nigetekita hanajome
Nyôbô zoku wa uttaeru
Samurai 3
Šúdžinsen
1955 Aoi kadžicu
Asagiri
Asunaro monogatari
Dansei No. 1
Geiša Konacu: Hitori neru jo no Konacu
Koigešó
Otoko arite
Samurai 2
Tabidži
Ukigumo
Wataridori itsu kaeru
1954 Džiročó sangokuši: Daikjúbu – Kódžin'jama
Geiša Konacu
Jakuzabajaši
Mama no nikki
Samurai
Saraba Rabauru
Šin Kurama tengu: Dainiwa – Azumadera no kettó
Šin Kurama tengu: Daičiwa – Tengu šucugen
1953 Aidžin
Boččan
Edokko hangan
Fuke jo harukaze
Fukeyo haru kaze
Fúfu
Hana no naka no musumetači
Joru no owari
Sararíman no uta
Širauo
1952 Aši ni sawatta onna
Haru no sasajaki
Kekkon annai
Kin no tamago
Okaru Kanpei
Seišun kaigi
Á seišun ni namida ari
Šišunki
1951 Maihime

TV seriály

2007 Byôin no chikara: Hoshizora hosupitaru (TV seriál)
1975 Genroku Taiheiki (TV seriál)
1973 Onna Sono Ai no Sirizu (TV seriál)
1972 Kiri no hata (TV seriál)

Dokumentární

1983 Ikite wa mita keredo - Ozu Yasujirô den

Host

TV pořady

1976 Tecuko no heja (TV pořad)

Fanoušci tvůrce