foto

Ye-jin Son

  • nar. 11.1.1982 (38 let)
    Tegu, provincie Severní Kjongsang, Jižní Korea

Biografie

Korejská herečka a modelka se narodila 11. ledna 1982 v Deagu. Během studií na Soul Institute of Arts si přivydělávala jako modelka, díky čemuž se také objevila v televizních reklamách, avšak její filmový debut přišel až po skončení studia, a to ve filmu SECRET TEARS (2000).

První hlavní role na sebe nenechala dlouho čekat a přišla ve filmu DELICIOUS PROPOSAL (2001). Již v následujícím roce se proslavila nejen v Koreji, ale v celé Asii ve filmu LOVER'S CONCERTO, ve kterém za roli Soo-In získala i cenu korejských kritiků za ženský herecký objev roku. Za následující film THE CLASSIC (2003) získala několik dalších cen. I díky úspěchům jejích dalších filmů jako CRAZY FIRST LOVE (2003) a APRIL SNOW (2004) a především MOMENT TO REMBER (2006) se stala jednou s nejpopulárnějších hereček v Asii.

Špetka z jejího soukromí. Má starší sestru, je katolického vyznání, již od dětství ráda plave, cvičí jógu a fotografuje. Oblíbenou barvu má béžovou a roční období jaro.

Standa "Huntelaar" Gajdoš

Herecká filmografie

Filmy

2020 Boseuton 1947
Haejeok 2
2018 Hyeobsang
2017 Jigeum mannaleo gabnida
2016 Bimileun eobda
Deokhyeongjoo
2015 Nabbeunnomeun jookneunda
2014 Piráti
2013 Gongbum
2012 Věž smrti
2011 Ossakhan yeonae
2009 Baekyahaeng
2008 Anaega kyeolhonhaetda
Moobangbi dosi
2007 Cheonneyonyeou Yeoubi
2005 Jakeobui jeongseok
Wichool
2004 Vzpomínky na lásku
2003 Cheotsarang sasu gwolgidaehoe
Keullaeshik
2002 Opojen ženami a malováním
Yeonae soseol
2000 Bimil

TV seriály

2020 Láska padá z nebe (TV seriál)
Epizoda 16 (E16)
Epizoda 15 (E15)
Epizoda 14 (E14)
další epizody (10)
2019 Láska padá z nebe (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2018 Mezi kapkami deště (TV seriál)
Epizoda 16 (E16)
Epizoda 15 (E15)
Epizoda 14 (E14)
další epizody (16)
2013 Sangeo (TV seriál)
2010 Gaeineui chwihyang (TV seriál)
Sikeurit gadeun (TV seriál)
2008 Seupoteulaiteu (TV seriál)
2006 Yeonae shidae (TV seriál)
2003 Yeoleum hyangki (TV seriál)
2002 Daemang (TV seriál)
2001 Matissneun cheonghon (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 집사부일체 (TV pořad)
2010 Reonning maen (TV pořad)
2005 Muhan dojeon (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(347)