foto

Dusty Rhodes

  • nar. 12.10.1945
    Austin, Texas, USA
  • zem. 11.6.2015 (69 let)
    Orlando, Florida, USA

Biografie

Americký profesionální wrestler, producent a trenér, který pracoval zejména pro NWA a WWE Virgil Riley Runnels Jr., je nejlépe znám pod ringovým jménem Dusty Rhodes.

Během studia na Johnston High School v Austinu hrál Rhodes profesionálně baseball i americký fotbal. V roce 1967 uviděl v tisku reklamu na wrestling se sídlem v Bostonu a rozhodl se tam bez předchozích zkušeností na vlastní pěst vydat. Rhodes odjel do Bostonu, díky blafování a přátelství několika známých z prostředí dostává šanci. Jedním z jeho prvních zápasů byl získ titulu BTW proti šampionovi Frankovi Scarpovi. V té době, kvůli nedostatku peněz, spal ve svém autě.

V následujícím roce se přesunul na úspěšnější wrestlingové území Texasu, kde si ho oblíbil legendární wrestler Greg Hart, který mu na chvíli dělal manažera. 188 cm vysoký a 125 kg těžký Dusty se rok na to stěhuje na území Kansasu City, kde s kolegou Dickem Murdochem vytváří značkový tým The Texas Outlaws. Tým cestoval na národní i mezinárodní úrovni. Rhodes byl dobře znám svou osobností, charismatem a rozhovory. V roce 1974 se Dusty stal hrdinou poté, co se proti němu během zápasu obrátil Gary Hart. To vedlo k tomu, že se stal sólovým zápasníkem.

Od roku 1977 často zápasil s Vince McMahonem, a to až do roku 1983. Poté začal pracovat jako booker a zápasník dominantních značkových týmů Jim Crockett Promotions (JCP). Rhodes míval nejčastějí sváry s Ricem Flairem a mnohokrát mezi sebou bojovali o mistrovství světa v těžké váze NWA. Dusty byl nadále aktivní až do milénia a poté zápasil ještě v nezávislých kruzích a do síně slávy WWE byl uveden roku 2007 svými dvěma syny, rovněž wrestlery, Dustinem a Codym. Ke konci života trpěl selháváním ledvin, čemuž podlehl 10. června 2015.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

TV pořady

2009 WWE Superstars (TV pořad)
2007 Vengeance: Night of Champions (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
2006 WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WrestleMania XXII (TV pořad)
1999 WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1993 WWF Raw Is War (TV pořad)
1983 Starrcade (TV pořad)
1975 World Wide Wrestling (TV pořad)

Host

TV pořady

2016 WWE Hall of Fame 2016 (TV pořad)
2015 Dusty Rhodes: Celebrating the Dream (TV pořad)
2014 WrestleMania XXX (TV pořad)
2013 WWE Battleground (TV pořad)
2012 WWE Hall of Fame 2012 (TV pořad)
WWE The Best of WCW Clash of the Champions (TV pořad)
2010 WWE NXT (TV pořad)
2009 Starrcade: The Essential Collection (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2009 (TV pořad)
2007 WWE Hall of Fame 2007 (TV pořad)
WWE The Great American Bash (TV pořad)
WrestleMania XXIII (TV pořad)
2006 WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2004 TNA Impact! Wrestling (TV pořad)
2003 X-Play (TV pořad)
2001 WCW Greed (TV pořad)
1999 WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1998 WCW Thunder (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
1997 WCW Road Wild '97 (TV pořad)
WCW SuperBrawl VII (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
1996 WCW Uncensored (TV pořad)
1995 WCW Monday Nitro (TV pořad)
1994 Clash of the Champions XXVIII (TV pořad)
1993 WCW Slamboree 1993 (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
1991 WWE Royal Rumble (TV pořad)
1990 WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WrestleMania VI (TV pořad)
1989 WWE Survivor Series (TV pořad)
1988 Clash of the Champions I (TV pořad)
Clash of the Champions II: Miami Mayhem (TV pořad)
Clash of the Champions III: Fall Brawl (TV pořad)
Clash of the Champions IV: Season's Beatings (TV pořad)
NWA The Great American Bash (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
1987 NWA The Great American Bash (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
1986 NWA The Great American Bash (TV pořad)
1985 NWA The Great American Bash (TV pořad)
WWE Saturday Night's Main Event (TV pořad)
1984 WWF Superstars of Wrestling (TV pořad)
1983 Starrcade (TV pořad)
1975 World Wide Wrestling (TV pořad)

Producentská filmografie

TV pořady

1975 World Wide Wrestling (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky