foto

Władysław Pasikowski

  • nar. 14.6.1959 (58 let)
    Lodž, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Władysław Pasikowski je polský režisér a scenárista. Za svůj debut Kroll (1991) získal zvláštní ocenění poroty na filmovém festivalu v Gdyni. Dosud největší úspěch zaznamenal se svým akčním sequelem Psy (1992) a Psy 2: Ostatnia krew (1994). Pasikokowski je mimojiné autorem sci-fi románu Ja, Gelerth, za který byl v roce 1993 nominován na cenu Janusze A. Zajdela.

Fresh Film Fest

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 The Witness
2014 Jack Strong
2012 Dozvuky
2007 Katyň
1998 Demony wojny wg Goi

Režijní filmografie

Filmy

2014 Jack Strong
2012 Dozvuky
2001 Reich
1999 Operace Simoom
1998 Demony wojny wg Goi
1996 Slodko gorzki
1994 Psy 2: Ostatnia krew
1992 Psi
1991 Kroll

TV seriály

2004 Glina (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace