foto

Alexej Popogrebskij

  • nar. 7.8.1972 (46 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexej Popogrebskij se narodil v rodině scenáristy Pjotra Popogrebského. Vystudoval psychologii na Moskevské státní univerzitě, během studií natočil se svým kamarádem Borisem Chlebnikovem dva krátké snímky. Po letech společně debutovali filmem Koktebel (2003), který byl úspěšně promítán na řadě festivalů, včetně MFF v Moskvě, kde získal Stříbrného svatého Georgije, a MFF Karlovy Vary 2003 (sekce Na východ od Západu), kde obdržel Cenu poroty Philip Morris. V roce 2006 dokončil Popogrebskij svůj samostatný debut Prosté věci (Prostyje vešči), který byl v mezinárodní premiéře uveden v hlavní soutěži MFF KV 2007 a odnesl si řadu cen: cenu za nejlepší mužský herecký výkon pro Sergeje Puskepalise, Zvláštní uznání poroty za herecký výkon Leonida Broněvoje, Cenu FIPRESCI a Cenu ekumenické poroty.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2007

Režijní filmografie

Filmy

2016 I-sajděr
2010 Jak jsem strávil tohle léto
2009 Bloodrop 3D
2007 Prosté věci
2003 Koktebel

TV seriály

2017 Optimisty (TV seriál)
2008 Suděbnaja kolonka (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 I-sajděr
2010 Jak jsem strávil tohle léto
2003 Koktebel

TV seriály

2017 Optimisty (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Svjaz

TV pořady

2012 Evropské filmové ceny 2012 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace