foto

Andy Dick

  • nar. 21.12.1965 (54 let)
    Charleston, South Carolina, USA

Biografie

Andy sa narodil Charlestone v Južnej Karolíne a bol adoptovaný do rodiny Suzan a Allana Dickovcou. Ako dieťa vyrastal v Connecticate a Pittsburgu. Už na strednej škole režíroval veľa školských predstavení a v roku 1983 bol zvolený za kráľa seniorského ročníka.

Svoju karieru začal ako člen skečovej Show Bena Stillera. V rokoch 1995-1999 vystupoval v dvoch televíznych sitcomoch: NEWSRADIO a LESS THAN PERFECT, kde stvárnil Owena Kronského. Po sérii viacerých show mu v roku 2001 dala priestor MTV v jeho vlastnej rovnomennej show: THE ANDY DICK SHOW. Jeho show sa vysielala 3 sezóny a neskôr v roku 2004 vystúpil v reality show THE ASSISTENT. Objavil sa tiež v jednej epizóde STAR TRACK: Voyager.

Vo svojej filmovej kariere učinkoval väčšinou v komediálnych filmoch. Vedľajšie roly dostal v DUDE, WHERE´S MY CAR (2000) a ROAD TRIP (2000). Účinkoval aj v klipe skupiny Ash, v piesni Envy, kde si zahral taxikára. Čo sa týka dokumentárnych filmov, Andy účinkoval v THE ARISTOCRATS (2005).

Andy sa otvorene hlási k bisexualite. V rokoch 1986-1990 bol ženatý s Inonou Kowalczyk a má s ňou syna Lucasa. Je však otcom najmenej štyroch ďalších detí. O incidenty s políciou v jeho živote neni núdza. V júli 2008 bol zatknutý za držanie drog. Okrem filmovej tvorby sa Andy venuje aj svojej hudobnej skupine Bitches of the Century.

Flipper

Herecká filmografie

Filmy

2020 Deported
Starf*cker
Tidy Tim's
2017 White Slaves of K-Town
2016 Zoolander No. 2
2015 Ur in Analysis (TV film)
2014 Brass Knuckles
Deadly Punkettes
Live Nude Girls
Sharknado 2 (TV film)
Večeře v Le Crütost
2012 Freaky Deaky
Past na žraloka 2
2011 Division III: Football's Finest
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
2010 Fudgy Wudgy Fudge Face
2009 Detektiv Slyde
Komici
2007 Ambiciózní blondýnka
Bacha na balóny
Chasing Robert
Zbouchnutá
2006 (Ne)šťastně až na věky
Bondage
Danny Roane: First Time Director
Love Hollywood Style
Nice Guys
Past na žraloka
Queer Duck: The Movie
Rande měsíce
2005 Karcoolka
Tankman Begins (TV film)
2004 Alanis Morissette: We're with the Band
Larceny
2003 Being Ron Jeremy
MTV: Reloaded (TV film)
Mládí v trapu
Scorched
Sláva jen pro mrtvé
Židovské kladivo
2002 Naked Movie
2001 Americký Macbeth
Castaway Dick (TV film)
Dr. Dolittle 2
Zoolander
2000 Dixie Chicks On the Fly (TV film)
Hele vole, kde mám káru?
Křupan
Nezávislý
Road Trip
Special Delivery (TV film)
Řezník, kněz a prostitutka
1999 Advice From a Caterpillar
Inspektor Gadget
Kačátko Padavka (TV film)
Who's the Caboose?
1998 Backstreet Boyz (TV film)
Bongwater
Lví král 2: Simbův příběh
Půlnoc nikdy nekončí
Ted
1997 Svatba za všechny prachy
1996 Cable Guy
1995 Hotel Oasis
1994 Bolestná realita
Dvojitý drak
Vojna není kojná
1993 Morning Man at 88.0 (TV film)
The Making of '...And God Spoke'
1991 Earth Angel (TV film)
For the Boys
1989 Elvis Stories

TV seriály

2018 Zviřátka (TV seriál)
Rats. (S03E01)
2017 Love (TV seriál)
Housesitting (S02E09)
Osmý smysl (TV seriál)
If All the World's a Stage, Identity Is Nothing But a Costume (S02E10)
2016 Great Minds with Dan Harmon (TV seriál)
Love (TV seriál)
Andy (S01E06)
2 $ocky (TV seriál)
A dvojí zahájení: Část druhá (S06E02)
Workaholics (TV seriál)
Meth Head Actor (S06E02)
2013 Bad Samaritans (TV seriál)
Legit (TV seriál)
Health (S01E07)
2012 Underbelly (TV seriál)
2011 Zpátky do školy (TV seriál)
Raný romantismus 21.století (S02E15)
2010 Mary Shelley's Frankenhole (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Aerodynamika pohlaví (S02E07)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krvavý měsíc (S11E03)
2008 Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
2007 Head Case (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Krize svědomí (S13E16)
Simpsonovi (TV seriál)
Zpívá celá spodina (S18E14)
2006 Arrested Development (TV seriál)
S.O.B.s (S03E09)
2004 Assistant, The (TV seriál)
Pilot Season (TV seriál)
2003 On the Spot (TV seriál)
2002 Clone High (TV seriál)
Less Than Perfect (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta do Evropy (S03E20)
2001 Go Fish (TV seriál)
2000 Sammy (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Movin' on Up (S04E16)
1998 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Zpráva v láhvi (S04E14)
1995 Get Smart (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
1994 Chůva k pohledání (TV seriál)
Maggie the Model (S01E13)
1993 Building, The (TV seriál)

Dokumentární

2016 Everybody Has an Andy Dick Story (TV film)
2009 Official Rejection
2007 Fired!
2005 The Aristocrats
2004 52 Most Irresistible Women (TV film)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)

Hudební videoklipy

2006 Jessica Simpson - A Public Affair (hudební videoklip)
2000 Eels - Mr. E's Beautiful Blues (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Host