foto

Constantine Giannaris

  • nar. 1959
    Athény, Řecko

Biografie

Constantine Giannaris (1959, Athény) přesídlil v roce 1976 do Velké Británie. Absolvoval University of Keele a ve studiu pokračoval na univerzitě v Birminghamu. Začínal krátkými snímky — např. Trojans (Trojané, 1990, oceněn jako nejlepší krátký film na festivalech v Corku a Turíně), North of Vortex (Na sever od smrště, 1991, cena za nejlepší krátký film na festivalu v Chicagu), Caught Looking (1991, Cena Teddy na MFF v Berlíně v sekci Panorama). Jeho první hraný film 3 Steps to Heaven (3 kroky do nebe, 1995) byl uveden v sekci Quinzaine des réalisateurs na MFF v Cannes 1995, kde získal Zlatou kameru. Následoval snímek Apo tin akri tis polis (Z okraje města, 1998), který na MFF v Soluni získal cenu za nejlepší režii a za nejlepší hraný řecký film a cenu řeckých filmových kritiků a který byl uveden na řadě dalších festivalů (např. Berlinale). Film Dekapentavgoustos (Jeden den v srpnu, 2001) byl uveden v soutěži Berlinale či v Soluni, odkud si odnesl cenu kritiků.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2008 Without
1999 Mavro gala
1998 Apo tin akri tis polis
1995 3 Steps to Heaven (TV film)

Dokumentární

2007 Schau mir in die Augen, Kleiner
1978 Paraskinio (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2011 Man at Sea
1989 Jean Genet Is Dead

Kameramanská filmografie

Filmy

1989 Jean Genet Is Dead

Producentská filmografie

Filmy

1989 Jean Genet Is Dead

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky