foto

Hans-Werner Meyer

  • nar. 14.4.1964 (55 let)
    Hamburk, Hamburg, Západní Německo

Biografie

Hans-Werner Meyer vystudoval Hudební a divadelní akademii v Hannoveru a svou hereckou kariéru započal na prknech mnichovského Residenztheater (1990 - 93). Poté se stal členem Schaubuehne am Lehniner Platz v Berlíně. V poslední době dává přednost filmu, z větších divadelních projektů se objevil jen v hlavní roli incenace The Blue Room (2002).

Na filmovém poli působí od roku 1993 (CHARLIE & LOUISE), od té doby účinkoval v mnoha filmech německé (několika i francouzské a italské) produkce, ve valné většině určených pro TV, které ale svou popularitou obvykle nepřesáhly hranice Německa. Výjimkou je například životopisný snímek MARLENE.

U českého diváctva je znám především svou rolí svérázného soudního psychologa Dominika Borna v kriminálním seriálu SPECIALISTÉ NA VRAŽDY (DIE CLEVEREN), za niž v roce 2000 získal Bayerischer Fernsehpreis a dvakrát byl nominován na Deutscher Fernsehpreis.

Jeho herecká biografie zahrnuje široké spektrum charakterů, z novějších rolí jmenujme například postavu běžce Dietera Baumanna ve filmu ICH WILL LAUFEN - DER FALL DIETER BAUMANN nebo mafiána Filippa Dandola ve čtyřdílné italské televizní sérii LA MOGLIE CINESE (IM ZEICHEN DES DRACHEN).

Kromě herectví se Hans-Werner Meyer věnuje také zpěvu, od 80. let s přáteli účinkuje v a capella skupině Meier und Geier (dříve Echo Echo).

Markéta "Spuggy" Šmídová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kalt ist die Angst (TV film)
2015 Lotta a hledání lásky (TV film)
Zmizelá a obviněná (TV film)
2013 Adieu Paris
Kleine Schiffe (TV film)
2012 Osud jménem Tsunami (TV film)
Se mnou nepočítej, miláčku! (TV film)
Znáš svého milence? (TV film)
2011 Beate Uhse - Chci svobodu pro lásku (TV film)
Die Schäferin (TV film)
Dokonalý tým (TV film)
Einer wie Bruno
Homevideo (TV film)
Místo činu: Stuttgart - První oběť (TV film)
Za nic na světě (TV film)
2010 Tajemství jezera Loch Ness 2 (TV film)
2009 Albert Schweitzer
Bis an die Grenze (TV film)
2008 Baader Meinhof Komplex
Detektiv Cüpper (TV film)
Polizeiruf 110 - Verdammte Sehnsucht (TV film)
Tajemství jezera Loch Ness (TV film)
Zúčtování (TV film)
2007 Contergan (TV film)
Druhá půlka štěstí (TV film)
Praha - Železná opona (TV film)
2006 Hledám rodinu (TV film)
Místo činu - Psáno krví (TV film)
Oko medvěda
2005 Doppelter Einsatz - Der Fluch des Feuers (TV film)
Was für ein schöner Tag (TV film)
2004 Der weisse Afrikaner (TV film)
Ich will laufen! Der Fall Dieter Baumann (TV film)
2003 Zwei Tage Hoffnung - Der Aufstand vom 17. Juni 1953 (TV film)
2002 Eine Aussergewöhnliche Affäre (TV film)
Kunstgriff
Láska může všechno (TV film)
Propustka
2001 Místo činu: Ludwigshafen - Dobří přátelé (TV film)
Vera Brühne (TV film)
2000 Marlene
Und morgen geht die Sonne wieder auf (TV film)
1999 Ende des Frühlings
1998 Hauptsache Leben (TV film)
LoveLoveLiebe
Nebezpečná pravda (TV film)
Specialisté na vraždy - Paměti zabijáka (TV film)
1997 Busenfreunde (TV film)
Schimanski: Pokrevní bratři (TV film)
Stalo se za bílého dne (TV film)
Und plötzlich war alles anders (TV film)
1995 Wer Kollegen hat, braucht keine Feinde (TV film)
1994 Charlie & Louise - Das doppelte Lottchen
Schatten des Schreibers, Der

TV seriály

2013 In Your Dreams - Sommer deines Lebens (TV seriál)
2012 Letzte Spur Berlin (TV seriál)
Rosamunde Pilcher: Dvojí život (TV seriál)
2010 Lotta & … (TV seriál)
2008 Kriminalista (TV seriál)
Věc důvěry (S02E06)
2006 La moglie cinese (TV seriál)
Stubbe - Von Fall zu Fall (TV seriál)
Verhängnisvolle Freundschaft (E30)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)
1997 Schimanski (TV seriál)
1994 Ahoj, strejdo doktore! (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)
2004 Im Palais (TV pořad)
Zibb (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce