foto

René Steinke

  • nar. 16.11.1963 (55 let)
    Berlín, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec pocházející z východního Berlína se narodil 16. listopadu 1963. Celým jménem se jmenuje René Dan Steinke. Nejprve se vyučil informačním technikem. Tento obor ho však moc nebavil. Odešel a stal se řidičem sanitky. V letech 1989 - 1993 studoval hereckou školu Ernsta Busche. Poté hrál dva roky v divadle.

Objevil se v několika seriálech, ale největší popularitu mu přinesla role dálničního policisty Toma Kranicha v seriálu KOBRA 11. V tomto seriálu vystřídal herce Marka Kellera. René Steinke je jednou z nejoblíbenějších hvězd seriálu. Poprvé se v seriálu objevil v letech 1999 - 2001.

Po této době ze seriálu na dva roky odešel. Nahradil ho herec Christian Oliver. Diváci si ho však vyžádali zpět. Z toho důvodu se v roce 2004 do seriálu vrátil. Ovšem v roce 2006 seriál opustil znovu. A tentokrát definitivně. Jako důvod uvedl, že mu jeho role už nemá co nabídnout.

Proto na začátku jedenácté série jeho Tom Kranich umírá. V seriálu ho nahradil Gedeon Burkhard. René Steinke ve volném čase rád sportuje. Má rád fotbal, potápění, tenis, paragliding a karate. Rád také čte. Hlavně detektivky, biografie a knihy o psychologii. Hostoval v seriálu HOREČKA.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Die Eifelpraxis - Rachegelüste (TV film)
2017 Die Eifelpraxis - Eine Frage des Muts (TV film)
Die Eifelpraxis - Gebrochene Herzen (TV film)
2010 Lež má krátké nohy (TV film)
2009 Utta Danella: Láska přes internet (TV film)
2008 Neubližujte mé dceři (TV film)
2007 Die Jäger des Ostsee-Schatzes (TV film)
Küss mich, Genosse! (TV film)
2005 Die Braut von der Tankstelle (TV film)
Rok do svatby (TV film)
2004 Doktor ve Wachau (TV film)
Kletba rodu Pembertonů (TV film)
2003 Chci tě (TV film)
1998 Zakázaná láska (TV film)
1997 Familie zum Küssen, Eine (TV film)
Polizeiruf 110 - Heißkalte Liebe (TV film)
Seitensprung in den Tod (TV film)
1995 Nikolaikirche (TV film)
1990 Marie Grubbe (TV film)
1987 Vernehmung der Zeugen

TV seriály

2018 Beck is back! (TV seriál)
Ausbruch (E10)
Der falsche Mandant (E09)
Liebe bis zum Schluss (E08)
další epizody (8)
2012 Poslední polda (TV seriál)
Školní fámy (S03E12)
Smrt na jatkách (S03E11)
Dámská jízda (S03E10)
další epizody (7)
2008 Plötzlich Papa - Einspruch abgelehnt! (TV seriál)
2007 Kobra 11 (TV seriál)
Na život a na smrt (S11E01)
2006 Kobra 11 (TV seriál)
Přátelství (S10E16)
Lauřino rozhodnutí (S10E15)
Drsná podmínka (S10E14)
další epizody (19)
2005 Pastewka (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Sestřička (S09E16)
Zaměřte se na dálnici (S09E14)
Osobní statečnost (S09E13)
další epizody (13)
2003 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
Most smrti (S01E01)
Kobra 11 (TV seriál)
Rozloučení (S06E17)
Stíny minulosti (S06E16)
Hluboký pád (S06E14)
další epizody (5)
2002 Kobra 11 (TV seriál)
Parta (S06E15)
Dokonalá vražda (S06E13)
Modré období (S06E12)
další epizody (18)
2001 Kobra 11 (TV seriál)
Znepřátelení bratři (S05E14)
Zlý sen (S05E13)
Smrt z motoru (S05E11)
další epizody (11)
2000 Kobra 11 (TV seriál)
Krtek (S04E16)
Schumannova velká šance (S04E15)
Mat (S04E14)
další epizody (15)
1999 Kobra 11 (TV seriál)
Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)
1997 Létající doktoři (TV seriál)
1994 Imken, Anna und Maria oder Besuch aus der Zone (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace