foto

Eva Longoria

  • nar. 15.3.1975 (45 let)
    Corpus Christi, Texas, USA

Biografie

Eva Jacqueline Longoria se narodila 15. března 1975 v Corpus Christi, Texas, USA, jako nejmladší ze čtyř sester (Elizabeth, Emily, Esmeralda). Ve svém rodišti vystudovala Texas A&M - Kingsville, kde dosáhla titulu Bachelor of Science degree in Kinesiology (studium mechaniky pohybu těles). Poté co odpromovala, zúčastnila se talentové soutěže, která ji přivedla do Los Angeles, kde si jí všiml hledač talentů a následně s ní podepsal smlouvu.

Po prvotních rolích v seriálech BÁJEČNÍ A BOHATÍ (1987) a BEVERLY HILLS 90210 se zúčastnila konkurzu na roli "Isabelly" v seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ. Po účinkování v tomto seriálu se Eva Longoria stala světoznámou díky seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde hraje roli svérázné modelky Gabrielle Solis. Nejnověji ji můžeme vidět ve filmu HARSH TIMES, kde ztvárnila postavu právničky.

Roli Gabrielle Solis v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY získala tak, že už když četla scénář věděla, že to bude něco speciálního. Tvůrce seriálu se jí zeptal co si myslí o seriálu jako o celku. Řekla mu, že nemá ponětí, protože četla jenom svoji část. Smál se a řekl jí, že právě dostala Gabriellinu roli. Myslel si totiž, že její odpověď byla celá Gabrielle, taková, jaká je v seriálu.

20. ledna 2002 se provdala za herce Tylera Christophera, se kterým se 19. ledna 2004 rozvedla. Nyní je zasnoubená s Tonym Parkerem, hráčem NBA. Několikrát byla jmenována jednou z nejkrásnějších žen planety. Mluví plynně španělsky.

Jana "Bast" Parolková

Herecká filmografie

Filmy

2020 All-Star Weekend
Sylvie
2019 Dora a ztracené město
2018 Dog Days
Manžel na zkoušku
2016 Lowriders
Refugio
2015 Any Day
Přeludy
2014 Za hranici
2013 Crazy Kind of Love
Hlas
2012 Foodfight!
Grázlové z vidlákova
Pro větší slávu
Únik z džungle
2011 Velká vánoční jízda
Ženy bez mužů
2008 Jen přes její mrtvolu
Zvláštní škola
2007 Těsně vedle
2006 Strážce
2005 Drsný časy
Hustler's Instinct
2004 Carlitino tajemství
Señorita Justice
The Dead Will Tell (TV film)
2003 Hot Tamales Live: Spicy, Hot and Hilarious
Snitch'd

TV seriály

2019 Grand Hotel (TV seriál)
Dear Santiago (E12)
Curveball (E03)
2018 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Seventy-Five (S04E11)
2017 Decline and Fall (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Empire (TV seriál)
Toil and Trouble, Part 2 (S03E18)
Toil and Trouble, Part 1 (S03E17)
Love Is a Smoke (S03E14)
2016 Devious Maids (TV seriál)
Once More Unto the Bleach (S04E01)
2015 Telenovela (TV seriál)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Město větrovek (S02E15)
Nemám další otázky (S02E14)
2014 Brooklyn 99 (TV seriál)
Výlet (S02E09)
Jake a Sophia (S02E06)
2013 Mother Up! (TV seriál)
Welcome to the Family (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Školní lavice a pravice (S25E06)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
To já za všechno můžu (S08E22)
Co řeknou lidi (S08E21)
další epizody (14)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Balada o nedůvěře (S08E08)
Vše pod kontrolou (S08E07)
další epizody (22)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (24)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat ze tmy (S05E10)
Po požáru (S05E09)
Město v plamenech (S05E08)
další epizody (18)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
Nesuď knihu podle obálky (S04E07)
další epizody (22)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Malé královny krásy (S03E09)
Děti a Art (S03E08)
další epizody (24)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat domů (S02E10)
Takhle ano, takhle ne (S02E09)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
další epizody (23)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
Vrať se ke mně (S01E10)
V podezření (S01E09)
Vinni (S01E08)
další epizody (10)
2003 Dragnet (TV seriál)
Talent Agency, The (TV seriál)
2002 George Lopez (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2020 LA Originals
2014 Food Chains
Mobilize
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2010 Teenage Paparazzo

Hudební videoklipy

2011 Enrique Iglesias feat. Pitbull & The WAV.s - I Like How It Feels (hudební videoklip)
2009 Postman - Kills Me (hudební videoklip)
2006 Jessica Simpson - A Public Affair (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2014 John Wick

Režijní filmografie

Filmy

2011 Proper Send-Off, A

TV seriály

2019 Grand Hotel (TV seriál)
Curveball (E03)
Black-ish (TV seriál)
Son of a Pitch (S05E13)
2018 LA to Vegas (TV seriál)
#PilotFight (E06)
Black-ish (TV seriál)
North Star (S04E17)
2017 Teta Mick (TV seriál)
The Teacher (S02E08)
Black-ish (TV seriál)
Sprinkles (S03E24)
2016 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Forty-Seven (S03E03)
2015 Telenovela (TV seriál)
2014 Devious Maids (TV seriál)
An Ideal Husband (S02E01)

Host

TV pořady

2020 A Celebration of the Music from Coco (TV pořad) - mod.
2017 Daily Pop (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
Večernij Urgant (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2010 (TV pořad)
The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
9 - Un chiffre, un homme (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1990 Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(596)