foto

Daphne Zuniga

  • nar. 28.10.1962 (55 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je dcerou univerzitního profesora filozofie a duchovní unitářské církve. Vyrůstala v kalifornském Berkeley, kde se začala věnovat divadlu už na základní škole. Studovala dramatické umění na American Conservatory Theatre v San Franciscu. Poté, co se přestěhovala s rodiči do Vernonu, působila v divadelních souborech Young Actors Company a Newhouse Players. V hereckém vzdělávání pokračovala 1980-83 na University of California v Los Angeles.

První výraznější film. rolí byla postava studentky Alison Bradburyové, která se během jízdy autostopem z východního pobřeží do Kalifornie sblíží se svým spolužákem-náhodným spolucestujícím (John Cusack), v romantické komedii Tutovka (r. R. Reiner). Další větší příležitost se jí naskytla v úloze Margo, jedné z trojice nevázaných dívek (Virginia Madsenová a Newhouse Players.

V hereckém vzdělávání pokračovala 1980-83 na University of California v Los Angeles. První výraznější film. rolí byla postava studentky Alison Bradburyové, která se během jízdy autostopem z východního pobřeží do Kalifornie sblíží se svým spolužákem-náhodným spolucestujícím (John Cusack), v romantické komedii Tutovka (r. R. Reiner).

Další větší příležitost se jí naskytla v úloze Margo, jedné z trojice nevázaných dívek (Virginia Madsenová a Cynthia Gibbová), o jejichž velkém flámu po losangeleských nočních klubech vypráví mládežnická komedie Moderní dívky (r. J. Kramer).

K plnému prokázání svých hereckých kvalit však nedostala v následujícím období před film. kamerou příliš mnoho šancí. Širší uplatnění nalezla v TV, kde si získala popularitu zejm. díky úloze schopné fotografky na volné noze Jo Reynoldsové v TV seriálu Melrose Place - ČTV.

Zdroj: www.dvdedice.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Heartbeats
The Wrong Babysitter
Those Left Behind
2016 Pozoruhodný život
Search Engines
Who's Driving Doug
2015 Beyond Paradise
When Duty Calls (TV film)
2014 Monkey in the Middle
2013 Signed, Sealed, Delivered. (TV film)
Tajemná odhalení
2012 Changing Hearts
2010 Letos nepeču (TV film)
Rodinná sešlost (TV film)
Seducing Charlie Barker
2008 Kovbojova nevěsta (TV film)
2006 A-List
Každý den jsou Vánoce (TV film)
V zajetí posedlosti (TV film)
2005 Tajné životy (TV film)
2003 Duch psa (TV film)
2000 Enemies of Laughter
Předstírané lži
1997 Naked in the Cold Sun
Stand-ins
Ztráta důvěry (TV film)
1996 Pandořina skříňka (TV film)
1995 Míra viny (TV film)
Můj kamarád duch
1994 Cityscrapes: Los Angeles
1993 Eight Hundred Leagues Down the Amazon
1992 Kořist chameleona
Mad at the Moon
1989 Anatomie pana člověka
Eyes of the Panther, The (TV film)
Moucha II
Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho
Zůstat spolu
1988 Poslední pomazání
1987 Spaceballs
1986 Moderní dívky
1985 Hledání vidiny
Stone Pillow (TV film)
The Sure Thing
1984 Zasvěcení
1983 Quarterback Princess (TV film)
1982 Dorm That Dripped Blood, The

TV seriály

2015 Hindsight (TV seriál)
2009 Melrose Place (TV seriál)
2008 Novel Adventures (TV seriál)
Spaceballs: The Animated Series (TV seriál)
2005 Báječní lidé (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
1998 Stories from My Childhood (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Off Camera with Dean Cain (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)

Dokumentární

2011 Miss Representation
2007 TED: Budoucnost, jakou si vytvoříme (TV film)
2006 Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
...So Goes the Nation
2004 I Love the '90s (TV seriál)
When Star Wars Ruled the World (TV film)
2003 Melrose Place: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Intimate Portrait: Lee Grant (TV film)

TV pořady

2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2007 TED: Budoucnost, jakou si vytvoříme (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace