foto

Jake Weber

  • nar. 19.3.1964 (54 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jake T. Weber se narodil 19.03.1964 v Londýně v Anglii. Studoval na mnoha školách, například na Summerhill School Leiston v Anglii, Middlebury ve Vermontu, Juilliard School v New Yorku a navštěvoval i Moscow Art Theatre v Rusku. První štěk před kamerou získal ve filmu Olivera Stonea NAROZEN 4. ČERVENCE.

Následovalo hostování v seriálu PRÁVO A POŘÁDEK a po boku Rogera Moorea v HOTÝLKU nebo Melanie Griffith ve filmu CIZINEC MEZI NÁMI ztvárnil své první vedlejší role. Nějaký čas točil nevýrazné projekty v televizi a hrál vedlejší role v úspěšných filmech (AMISTAD Stevena Spielberga). Zvrat přišel až v roce 1998, kdy ztvárnil jednu z hlavních rolí v hvězdně obsazeném dramatu SEZNAMTE SE, JOE BLACK. Jake se osvědčil jako velký herec vedlejších rolí. Většina si ho pamatuje jako poručíka Hirsche z PONORKY U-571, letecké navigátora z BLÁZNIVÉ RUNWAYE nebo agenta Gordona Ranseyho z CELY. Na lepší časy se blýskalo díky seriálu UTRPENÍ ŽENATÉHO MUŽE, který nakonec propadl a byl po dvou sezonách zrušen.

V roce 2004 čelil invazi krvelačných zombies v úspěšném hororu vizionářského režiséra Zacka Snydera ÚSVIT MRTVÝCH. Většina televizních diváků ho ale zná jako manžela titulní hrdinky seriálu MÉDIUM, kterou hraje Patricia Arquette. Jakeova postava, hodný taťka od rodiny Joe Dubois je hlavně mezi ženským publikem velmi populární a byl za svůj výkon nominován na Satellite Awards.

Mezi jeho poslední dokončené filmy patří horor HAUNTING OF MOLLY HARTLEY. Weber žije se svou přítelkyní Elizabeth Carey, se kterou má syna Waylona. Před tím žil sedm let s Diane Weber. Jeho otec byl zpěvák a hostoval například na koncertě Rolling Stones' při jejich turné po Francii v sedmdesátých letech. Od kapely Jake dostal darem album "Exile on Main Street", které je dodnes jeho nejoblíbenější.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2014 Hladová srdce
Learning to Drive
2013 Redemption Trail
Útok na Bílý dům
2012 Chained
2011 Pevnost
2008 The Haunting of Molly Hartley
2007 The Warrior Class
2005 Miluj souseda svého
2004 Úsvit mrtvých
2002 Leo
Zahni, kde můžeš
2001 Wendigo
2000 Cela
Ponorka U-571
1999 Bláznivá runway
Hýčkaná nevinnost
Právo silnějšího
1998 Nebezpečná krása
Přímo do srdce
Seznamte se, Joe Black
1997 Amistad
What the Deaf Man Heard (TV film)
1994 Cultivating Charlie
Ztracený syn 2 (TV film)
Ztracený syn 4 (TV film)
1993 Případ Pelikán
Skin Art
1992 Cizinec mezi námi
1991 Hotýlek
1989 Narozen 4. července

TV seriály

2018 13 Reasons Why (TV seriál)
Bye (S02E13)
Bryce and Chloe (S02E11)
The Missing Page (S02E09)
další epizody (6)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Paean to the People (S07E12)
Active Measures (S07E05)
Like Bad at Things (S07E04)
další epizody (6)
2017 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Amerika na prvním místě (S06E12)
R jako Romeo (S06E11)
Dům s vlajkou (S06E10)
další epizody (6)
2016 Easy (TV seriál)
Chemistry Read (S01E07)
Tajnosti a lži (TV seriál)
The Statement (S02E07)
The Parent (S02E06)
Černá listina (TV seriál)
Pan Gregory Devry č.95 (S03E11)
Hell on Wheels (TV seriál)
Done (S05E14)
Railroad Men (S05E13)
Gambit (S05E11)
2015 Tajnosti a lži (TV seriál)
Lež (S01E10)
Tyran (TV seriál)
Jed (S02E09)
Otcové a synové (S02E08)
Utrpením k poznání (S02E07)
další epizody (8)
2014 Stoupenci zla (TV seriál)
Odhalení (S02E09)
Posel (S02E08)
Oběť (S02E07)
Hell on Wheels (TV seriál)
Further West (S04E13)
Thirteen Steps (S04E12)
Bleeding Kansas (S04E11)
další epizody (12)
2013 Jak prosté (TV seriál)
Dirty Laundry (S01E11)
2012 Dr. House (TV seriál)
Pán domu (S08E13)
2011 Médium (TV seriál)
Me Without You (S07E13)
Labor Pains (S07E12)
Only Half Lucky (S07E11)
2010 Médium (TV seriál)
Blood on the Tracks (S07E10)
The People in Your Neighborhood (S07E09)
Smoke Damage (S07E08)
další epizody (22)
2009 Médium (TV seriál)
You Give Me Fever (S06E10)
The Future's So Bright (S06E09)
Once in a Lifetime (S06E08)
další epizody (29)
2008 Médium (TV seriál)
Drowned World (S04E16)
Being Joey Carmichael (S04E15)
Car Trouble (S04E14)
další epizody (16)
2007 Médium (TV seriál)
Everything Comes to a Head (S03E22)
Heads Will Roll (S03E21)
Head Games (S03E20)
další epizody (16)
2006 Médium (TV seriál)
Profiles in Terror (S03E06)
Ghost in the Machine (S03E05)
Blood Relation (S03E04)
další epizody (18)
2005 Médium (TV seriál)
The Reckoning (S02E10)
Still Life (S02E09)
Too Close to Call (S02E08)
další epizody (26)
2001 Utrpení ženatého muže (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Krvavé zlato (S01E01)
1997 Liberty! The American Revolution (TV seriál)
1995 Tajemný příběh z Ameriky (TV seriál)
1994 Something Wilder (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Poison Ivy (S01E08)

Dokumentární

2010 Rolling Stones: Exile On Main Street
2008 Imagine a School... Summerhill
2002 Searching for the Wendigo
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace