foto

Tadhg Murphy

Biografie

Tadhg Murphy je irský herec, který se narodil 30. května 1979 v Dublinu. Ve svých 13 letech byl do pravého oka zasažen šípem, má sice umělé oko, ale přesto nejčastěji ztvárňuje jednooké postavy. Svou hereckou kariéru započal až v roce 2004 menší rolí ve velkofilmu ALEXANDR VELIKÝ. O rok později si zahrál v irském hororu BOY EATS GIRL. Dále se objevoval spíše na divadelních prknech. V roce 2013 ale přišel zvrat a divákům bude nejspíše nejlépe znám jako Arne "One Eye", ze seriálu VIKINGOVÉ, ve kterém v prvních dvou sériích ztvárnil jednookého vikingského válečníka. Od roku 2015 se objevuje v seriálu BLACK SAILS, kde hraje Neda Lowa - krutého a brutálního piráta.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2021 Cash Truck
2020 Undergods
2019 How to Build a Girl
2015 Lost in the Living
2012 Immaturity for Charity (TV film)
2006 Pride and Joy
2005 Boy Eats Girl
2004 Alexander Veliký

TV seriály

2020 Brassic (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
2019 Brassic (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 2 (S01E02)
2018 Dva světy (TV seriál)
Point of Departure (S02E04)
2017 Guerrilla (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 1 (E01)
Will (TV seriál)
What Dreams May Come (E07)
The Marriage of True Minds (E05)
Brave New World (E04)
další epizody (6)
2015 Pod černou vlajkou (TV seriál)
Ozvěny minulosti (S02E08)
Hněv kapitána Flinta (S02E03)
Zbytečné ztráty (S02E02)
další epizody (4)
2014 Vikingové (TV seriál)
Válka bratrů (S02E01)
2013 Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Královské výkupné (S01E07)
další epizody (7)
2006 Hide & Seek (TV seriál)
2003 The Clinic (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky