foto

Laila Pakalniņa

  • nar. 4.6.1962 (57 let)
    Liepaja, Lotyšsko, Sovětský svaz

Biografie

Jedna z nejplodnějších lotyšských režisérek současnosti natočila desítky dokumentů, které se setkaly s velkým ohlasem na zahraničních festivalech. Její dokumentární film Udens (2006) byl oceněn Zlatým medvědem na berlínském festivalu v kategorii krátkých filmů.Ve snímku Leiputria (2004) filmový štáb pátrá po nových, zmutovaných formách živočichů, kteří žijí na skládkách odpadu. Tento dokumentární film obdržel Evropskou filmovou cenu. Její celovečerní filmy mají většinou formu komediální absurdní mystifikace.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2017 Hello Horse!
2015 Úsvit
2012 Pizzy
2009 Klusums
2007 Uguns
2006 Kilnieks
Theodor
2004 Vizije Evrope
2003 Pitons
2001 Papa Gena
2000 Tusya
1998 Střevíček

Dokumentární

2019 Lžička
2018 Hei, Rasma!
2016 Sen
2014 Krátký film o životě
Viesnīca un bumba
2013 Komín
2011 33 zveri Ziemassvetku vecitim
2008 Par dzimteniti
Sniegs
2004 Buss
Pohádková země
1995 Pošta
1994 Přívoz
1991 Prádlo (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Úsvit
2012 Pizzy
2009 Klusums
2007 Uguns

Dokumentární

2019 Lžička
2018 Hei, Rasma!
2016 Sen
2014 Viesnīca un bumba
2013 Komín
2004 Buss
1995 Pošta
1994 Přívoz
1991 Prádlo (studentský film)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Hello Horse!
2015 Úsvit
2009 Klusums
2007 Uguns

Dokumentární

2019 Lžička
2016 Sen
2014 Viesnīca un bumba

Střihačská filmografie

Dokumentární

2004 Buss

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace