foto

Elliott Gould

  • nar. 29.8.1938 (78 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elliott se narodil ve znamení panny 29. srpna 1938 v New Yorku. Díky ctižádostivým rodičům se věnoval výuce zpěvu, herectví a tance už od mala. Navštěvoval uměleckou školu Charlese Lowea a absolvoval na Professional Children's School.

V roce 1963 si vzal herečku a zpěvačku Barbru Streisand, se kterou má syna Jasona. Po osmi letech se rozvedli a Elliot se v roce 1974 oženil s Jennifer Bogart, se kterou se později rovněž rozvedl, ovšem v roce 1978 si jí opět vzal a i když spolu momentálně nežijí, mají 2 děti.

Prvním úspěchem byla pro Goulda role v komediálním drama BOB & CAROL & TED & ALICE (1969), za kterou byl nominován na Oskara. O rok později se dočkal nevídané popularity díky roli ve filmu MASH, kde si zahrál poboku Donalda Sutherlanda chirurga Johna McIntyrea alias "Trappera". Rovněž se ukázal v přibližně 20 epizodách celosvětově známého seriálu FRIENDS, kde ztvárnil otce Monicy (Courteney Cox) a Rosse (David Schwimmer).

Elliotta jsme mohli také vidět ve snímcích jako AMERICAN HISTORY X (Kult hákového kříže), či ve všech dílech OCEANS'S ELEVEN (známějšího jako Dannyho parťáci). Kromě již zmíněních ztvárnil Elliott Gould více než 100 filmových/seriálových rolí nejrůznějších žánrů a úrovní.

Jakub "Jeremy.jk" Kroutil

Herecká filmografie

Filmy

2017 Humor Me
2016 L'histoire de l'amour
2014 Pírkovo dobrodružství
Proroctví lásky (TV film)
2013 Live at the Foxes Den
2012 Divorce Invitation
Fred Won't Move Out
I'm Not Dead Yet (TV film)
Ira Finkelstein's Christmas
Noah
Ruby Sparks
2011 Dorfmanová
Encore of Tony Duran, The
Nákaza
2010 Mery v očekávání
Morning
Removal
2009 Čisté víno (TV film)
Herkules 3D
2008 Kšeft
Telefonát
2007 Dannyho parťáci 3
From Wharf Rats to the Lords of the Docks
Spasení Sarah Cainové
10 přikázání
2006 Nezvaný host
2004 Dannyho parťáci 2
Jablko sváru (TV film)
2003 Kim Possible: Problém s časem (TV film)
Vegas Dick (TV film)
2002 Kentucky Derby, The (TV film)
Puckoon
2001 Dannyho parťáci
Experience Box, The
2000 Boys Life 3
Good as Gold (TV film)
Řezník, kněz a prostitutka
V roli Mony Lisy
1998 Big Hit
Caminho dos Sonhos
Kult hákového kříže
Michael Kael contre la World News Company
1997 Busted
Camp Stories
Inside Out
Osvícení (TV film)
Pilní zloději
Shanghai 1937 (TV film)
1996 Amanda's Game
Duke of Groove (TV film)
Johns
1995 Boy Called Hate, A
Cover Me
I Want Him Back!
Kéž bych to byl já
Kicking and Screaming
P.C.H. (TV film)
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Doggin' Around (TV film)
Nebezpeční
Policejní odznak
Raněná srdce
Ženský instinkt
1993 Ach, ta láska
Hoffman's honger
Krevní pouto: Smrt v rodině (TV film)
Žáby
1992 Beyond Justice
Hráč
Striptérka (TV film)
Teror v L.A.
Wet and Wild Summer!
1991 Bugsy
1990 Lemon Sisters, The
Mrtví neumírají
Nebudu vám už na obtíž
Stolen: One Husband (TV film)
1989 Gioco al massacro
Night Visitor
Scandalo segreto
Velkofilm
1988 Nebezpečná láska
Telephone, The
Zrada (TV film)
1987 Conspiracy: The Trial of the Chicago 8 (TV film)
Frog (TV film)
Miei primi quarant'anni, I
Žolík
1986 Inside Out
Myth, The
Vanishing Act (TV film)
1985 Best of John Belushi, The
1984 Muppets dobývají Manhattan
Obnažená tvář
Over the Brooklyn Bridge
1983 Emergency Room (TV film)
Letzte Runde, Die
1982 Rules of Marriage, The (TV film)
1981 Ďábel a Max
Dirty Tricks
1980 A zase zamilovaná
Poslední let Noemovy archy
1979 Muppet Movie, The
The Lady Vanishes
Útěk do Atén
1978 Kozoroh 1
Matilda
Tichý společník
1977 Příliš vzdálený most
1976 Harry a Walter jedou do New Yorku
Mean Johnny Barrows
Vezmu si tě...za chvíli
1975 Nashville
Whiffs
1974 Busting
Kalifornský holport
Out to Lunch (TV film)
S*P*Y*S
1973 Dlouhé loučení
Who?
1971 Dotek
Little Murders
1970 Getting Straight
MASH
Miluji svojí ženu
Move
1969 Bob a Carol a Ted a Alice
1968 Noc, kdy přepadli kabaret Minských
1964 Confession, The
Once Upon a Mattress (TV film)

TV seriály

2017 Doubt (TV seriál)
Then and Now (E02)
Pilot (E01)
2016 Ray Donovan (TV seriál)
Federální bradavková inspekce (S04E04)
2015 Oscar's Hotel for Fantastical Creatures (TV seriál)
Ray Donovan (TV seriál)
Kalmazoo (S03E01)
2014 Sensitive Skin (TV seriál)
Ray Donovan (TV seriál)
Kapitán (S02E12)
Rodef (S02E11)
Volcheck (S02E10)
další epizody (9)
2013 Ray Donovan (TV seriál)
Úplně stejný (S01E12)
Posranej Bucky Dent (S01E11)
Boxerský večer (S01E10)
další epizody (7)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2007 St. Urbain's Horseman (TV seriál)
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Záhada modrého expresu (S10E01)
2003 K Street (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Dort (S10E04)
Simpsonovi (TV seriál)
Výchova dívek v Americe (S14E08)
2002 Baby Bob (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak nikdo nežádal o ruku (S09E01)
Chlap s chutí do života (S08E18)
2001 Přátelé (TV seriál) - herec, a.z.
Po svatbě (S08E01)
Svatba (2/2) (S07E24)
Svatba (1/2) (S07E23)
další epizody (6)
2000 Přátelé (TV seriál)
Rodinný recept (S07E03)
Kniha pod polštářem (S07E02)
1999 Přátelé (TV seriál)
Hříchy Rossova mládí (S06E09)
1998 Getting Personal (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Nejhorší Díkůvzdání (S05E08)
Jak se Ross přeřekl (S05E01)
Rossova svatba 2. část (S04E24)
1996 Přátelé (TV seriál)
Rossovy představy (S03E01)
Joey se stěhuje (S02E16)
Domácí video (S02E14)
1995 Přátelé (TV seriál)
Správná rozhodnutí (S01E17)
1994 Přátelé (TV seriál)
Loučení s babičkou (S01E08)
Složité vztahy (S01E02)
1991 Sessions (TV seriál)
1989 Zákon pouště (TV seriál)
1986 Together We Stand (TV seriál)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
Tall Tales and Legends (TV seriál)
1984 E/R (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2014 Altman
Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films
2013 Untitled Bill Hayes Documentary
2011 Po svém (TV film)
2010 Simpsons: Celebrity Friends, The (TV film)
The Simpsons: Access All Areas (TV film)
2009 Yuri Gagarin Conspiracy: Fallen Idol
2008 Electile Dysfunction: Inside the Business of American Campaigns
2006 Behind the Scenes: Agatha Christie's Poirot (TV film)
The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
2005 100 Greatest War Films, The (TV film)
2002 Enlisted: The Story of 'M*A*S*H'
Yiddish World Remembered, A
2001 Historie vs. Hollywood (TV seriál)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
Režiséři: Robert Altman
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1995 Koncert Barbry Streisand (koncert)
1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)
1975 Don Rickles: Buy This Tape You Hockey Puck
1967 Omnibus (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2000 BBC and the BAFTA Tribute to Michael Caine, The (TV pořad)
1981 Circus of the Stars #6 (TV pořad)
1979 Cher... and Other Fantasies (TV pořad)
1978 Happy Birthday, Bob (TV pořad)
1976 Special Olivia Newton-John, A (TV pořad)
1972 Special London Bridge Special, The (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1964 That Was the Week That Was (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace