foto

Katja von Garnier

  • nar. 15.12.1966 (52 let)
    Wiesbaden, Hessen, Západní Německo

Biografie

Katja von Garnierová (1966) je německá režisérka. Studovala dějiny umění, germanistiku a teorii divadla a filmu. Její celovečerní debut Bez líčidla (1993) získal řadu cen i přízeň diváků stejně jako následující hudební film Banditi (1997). Svoji další autorskou tvorbu přesunula do USA, kde natočila již hvězdně obsazené snímky Andělé s ocelovým hlasem (Iron Jawed Angels, 2004) a Krev jako čokoláda (Blood and Chocolate, 2007), kterými pokračovala v úspěšné kariéře.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2017 Vichr 3
2015 Vichr 2
2013 Vichr
2007 Krev jako čokoláda
2005 Probable Future, The
2004 Andělé s ocelovým hlasem
1997 Bandits
1993 Bez líčidla (studentský film)
1991 Lautlos (studentský film)
1989 Tagtrauma (studentský film)

Dokumentární

2015 Scorpions - Forever and a Day
1997 Denk ich an Deutschland - Kix? (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1997 Bandits
1993 Bez líčidla (studentský film)
1991 Lautlos (studentský film)
1989 Tagtrauma (studentský film)

Dokumentární

2015 Scorpions - Forever and a Day

Producentská filmografie

Filmy

1993 Bez líčidla (studentský film)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2004 KiKA LIVE (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace