foto

Katja von Garnier

  • nar. 15.12.1966 (53 let)
    Wiesbaden, Hessen, Západní Německo

Biografie

Katja von Garnierová (1966) je německá režisérka. Studovala dějiny umění, germanistiku a teorii divadla a filmu. Její celovečerní debut Bez líčidla (1993) získal řadu cen i přízeň diváků stejně jako následující hudební film Banditi (1997). Svoji další autorskou tvorbu přesunula do USA, kde natočila již hvězdně obsazené snímky Andělé s ocelovým hlasem (Iron Jawed Angels, 2004) a Krev jako čokoláda (Blood and Chocolate, 2007), kterými pokračovala v úspěšné kariéře.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2017 Vichr 3
2015 Vichr 2
2013 Vichr
2007 Krev jako čokoláda
2005 Probable Future, The
2004 Andělé s ocelovým hlasem
1997 Bandits
1993 Bez líčidla (studentský film)
1991 Lautlos (studentský film)
1989 Tagtrauma (studentský film)

Dokumentární

2015 Scorpions Forever
1997 Denk ich an Deutschland - Kix? (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1997 Bandits
1993 Bez líčidla (studentský film)
1991 Lautlos (studentský film)
1989 Tagtrauma (studentský film)

Dokumentární

2015 Scorpions Forever

Producentská filmografie

Filmy

1993 Bez líčidla (studentský film)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2004 KiKA LIVE (TV pořad)

Fanoušci tvůrce