foto

André Benjamin

  • nar. 27.5.1975 (43 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Jsem milovník vělijakých umění a prostě se nedokážu držet jednoho. Možná bych to zvládl, kdybych se k tomu přinutil, ale neustále bych hledal jiné cesty k jiným věcem."

Výstřednější půlka experimentálního rapového dua Outkast, Andre Benjamin, se stal jakýmsi představitelem zvláštního žánru v hudbě. Společně se svým kamarádem ze střední školy, Antwonem Pattonem, se Outkast stal obrem ve světě rapu. Oddělili se od průměrného hip - hopového směru tím, že zavedli do své hudby elementy funku, jazzu a rock and rollu.

Pokud jde o Andreho, mimo jiné se angažoval do jazzu a vážné hudby, dále hraním ve filmech či televizi. Narodil se 27. května 1975 v Atlantě, kde také vyrůstal. Po několika battlech proti Big Boiovi dali doromady skupinu Outkast, která šla rapidně nahoru. Mezi jejich nejznámější singly patří mimo jiné Mrs. Jackson, The Whole World, Hey Ya či Roses.

Jeho filmová kariéra odstartovala menší rolí v DETEKTIVOVÉ Z HOLLYWOODU, o dva roky později snímkem BUĎ V KLIDU, dále ČTYŘI BRATŘI po boku Tyresa Gibsona a Marka Wahlberga, poté následoval muzikál KLUB SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ. Také se objevil ve filmu Guye Ritchieho REVOLVER a nadaboval hlas ve slavné pohádce ŠARLOTINA PAVUČINKA. V listopadu roku 2006 vydal Benjamin svůj vlastní projekt na Cartoon Network zvaný CLASS OF 3000, kde je v každé epizodě ponaučení a píseň od samotného Benjamina. V únoru 2007 začal trénovat speciálně pro film SEMI-PRO, kde se objevil po boku Woodyho Harrelsena a Willa Ferella. Hrál jednu z předních rolí ve filmu BATTLE IN SEATTLE, který je o o Seattlu roku 1999, kde vládnou protesty proti NATO.

Lukáš "koubl" Koebele

Herecká filmografie

Filmy

2018 High Life
2013 Jimi: Hvězda stoupá vzhůru
2008 Poloprofesionál
2007 Vzpoura v Seattlu
2006 Klub splněných přání
Scary Movie 4
Šarlotina pavučinka
2005 Buď v klidu
Revolver
Čtyři bratři
2004 TV's Illest Minority Moments Presented by Ego Trip (TV film)
2003 Detektivové z Hollywoodu

TV seriály

2016 American Crime (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (8)
2008 Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
2006 Class of 3000 (TV seriál)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)

Dokumentární

2016 The Art of Organized Noize
2006 George Clinton: Tales of Dr Funkenstein (TV film)
2005 All We Are Saying (TV film)
Be Cool, Very Cool
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop (TV seriál)
2003 Hip Hop Babylon 2 (TV film)
Scarface: Origins of a Hip Hop Classic
Soundz of Spirit
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Móda a rock (TV pořad)
The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Grammy Awards 2002 (TV pořad)
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Duck Sauce - Barbra Streisand (hudební videoklip)
2008 John Legend feat. André 3000 - Green Light (hudební videoklip)
2004 Kelis feat. André 3000 - Millionaire (hudební videoklip)
2003 OutKast - Hey Ya! (hudební videoklip)
2002 Busta Rhymes - Break Ya Neck (hudební videoklip)
2001 Outkast - The Whole World (hudební videoklip)
2000 OutKast - Ms. Jackson (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2001 Outkast - The Whole World (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace