foto

David Čálek

  • nar. 28.4.1971 (48 let)
    Praha, Československo

Biografie

Kameraman, režisér a dokumentarista David Čálek studoval dva obory na pražské FAMU (Katedra kamery a Katedra dokumentární tvorby), kde jako kameraman absolvoval studentským snímkem Dotek obrazu (1998). Pracoval jako kameraman na několika hraných a dokumentárních snímcích (Plán režiséra Benjamina Tučka, Mamas & Papas režisérky Alice Nellis, Pátrání po Ester režisérky Věry Chytilové). Jako režisér zaujal dokumentem Nebe, Peklo (2009) o komunitě lidí - spiklencích slasti vyznávajících různé formy bolesti, který byl oceněn na plzeňském Finále. Nedávný jeho snímek Pirátské sítě (2014) mapuje fenomén pirátství, úspěšný byznys s pirátskými příběhy kvetoucí na somálských březích.

CinemArt

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Mars
2013 Proces (divadelní záznam)
2010 Mamas & Papas
2008 Kuličky
2000 Best Before the End (studentský film)
1999 Kanárek
1998 Dotek obrazu (studentský film)
Rychlé pohyby očí
1997 Objevte svoji vnitřní krásu (studentský film)
Úsvit (studentský film)
1995 Bolest (studentský film)
Ve svém bytě bydlím sám (studentský film)

TV seriály

2014 Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)

Dokumentární

2019 Moje století
2018 CzechMate - In Search of Jiří Menzel
České komorní zlato (TV seriál)
Clarinet Factory (E04)
2015 Cesta vzhůru
Dobré úmysly
Ukrajino, nezlob se (TV film)
2014 Pirátské sítě
Plán
2013 Pod dlažbou je pláž
2012 04826 Jirous (TV film)
Film o filmu: Čtyři slunce (TV film)
2011 Inventura Febia (TV seriál)
Radovan Lukavský a Jiří Kodet (E37)
2010 Film o filmu: Mamas & Papas II - Jak se točily velryby (TV film)
2009 Nebe, Peklo
Nebe, peklo - prolog
2007 Berkat a Maršo - štěstí a svoboda
Olympiáda, über alles (TV film)
2006 Potížistky (TV film)
Tančící Káthmándú
Příběhy slavných (TV seriál)
Buďte pozdraven, pane Jouda! (S07E06)
2005 Pátrání po Ester
2004 Bezesné noci
Den E (TV film)
2003 Jak jich miluju, tak mě serou (studentský film)
Karel Ančerl - opožděný portrét (TV film)
Myth, The
Máme NATO? (TV film)
2002 269 miliónů pod hladinou
Barevný národ
2001 Chaos (TV film)
Masky, šašci, démoni (TV film)
Zpráva o stavu světa (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Milý společník aneb Blues pro Luďka Hulana (S02E04)
1999 Pocta páteru Koniášovi (studentský film)
Černá jiskra (studentský film)
1995 Dlouhá cesta (studentský film)
Eleanor Rigby z Malé Strany (studentský film)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)
Jenom chvíle (studentský film)

TV pořady

2014 Mise K2 (TV pořad)
2011 Pološero (TV pořad)
2005 Kosmopolis (TV pořad)
2003 Rodinné křižovatky (TV pořad)
2002 Artóza (TV pořad)
2000 Velký vůz (TV pořad)
1996 60 (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2004 Bezesné noci

Host

TV pořady

2010 Film 2010 (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace