Reklama

Reklama

Yoo Gong

Yoo Gong

nar. 10.07.1979 (44 let)
Pusan, Jižní Korea

Zajímavosti (9)

Aggwi (2023)

  • Gong Yoo byl původní volbou pro hlavní mužskou roli profesora Yeoma, ale musel odstoupit kvůli konfliktům v plánování. Roli místo něj tak dostal Oh Jung-se. (HanzoBureshi)

Děti Slunce (2016)

  • Zprvu panovaly kolem výroby celé série jakési plané obavy, aby byla zamýšlená zápletka mezi vojákem a zdravotní sestrou diváky dostatečným lákadlem. Uvažovalo se i o jakýchsi alternativách. Výroba stála přeci jen něco přes třináct biliónů korejských wonů, tzn. necelých jedenáct miliónů amerických dolarů. Nakonec se ale výrobní tým jihokorejské televizní produkce KBS přiklonil k původně zamýšleným plánům. A přispěl k tomu možná i fakt, že jihokorejský herec Joong-ki Song (Shi-jin Yoo) sotva dokončil svoji povinnou dvouletou službu v řadách jihokorejské armády. Že nebyl herec první volbou seriálových tvůrců, o tom se veřejnost dozvěděla až o něco později. Mezi adepty na roli se v očích režisérů a scénáristů objevila jména jako jsou například Bin Won, In-seong Jo, Yoo Gong nebo Woo-bin Kim. Všichni jmenovaní ovšem nabídku odmítli. Jejich reakce nebyla překvapivá, když se dozvěděli, jaké armádní návyky budou pro roli muset přijmout; třeba i striktně krátký sestřih. (Conspi)

Vlak do Pusanu (2016)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Podezřelý (2013)

  • Ještě v rané fázi výrobního procesu byl s filmovým snímkem, kterýžto byl z malé části natáčen dokonce i v karibském ostrovním sátě Portoriko, spojován populární jihokorejský herec Kye-sang Yoon. Ten ale na úkor odchodu dalšího z avizovaných jihokorejských herců, herce Min-sik Choi, rozpracovaný filmový projekt opustil. Hlavní role byla filmovými tvůrci přeobsazena do této doby s akčními snímky nezkušeným jihokorejským hercem Yoo Gong. Ten se k co nejdokonalejšímu ztvárnění přisouzené filmové role tajného agenta rozhodl tříměsíční dietou shodit přebytečné kilogramy, naopak nabrat svalovou hmotu a dokonce podstoupit i náročný výcvik specifického ruského bojového umění The System, tzn. Systema. Herec dokonce sám postoupil i natáčení nebezpečných scén, jako například seskok s padákem na řece Han, automobilové honičky, horolezectví či všechny bojové sekvence, bez specializovaného filmového zástupce, tedy profesionálního dubléra. (Conspi)

Herec

Host

Reklama

Reklama