foto

Madolyn Smith-Osborne

  • nar. 1.1.1957 (62 let)
    Albuquerque, New Mexico, USA

Biografie

Madolyn Smith-Osborne je americká herečka narozená 1. ledna 1957 v Albuquerque v Novém Mexiku, USA. Filmoví fanoušci ji možná znají nejlépe pro její ztvárnění rolí v televizních minisériích IF TOMORROW COMES /1985/ a celovečerním filmu FUNNY FARM /1988/, kde hrála po boku známého herce Chevy Chase.

V roce 1984 se objevila po boku Roye Scheidera ve filmu 2010, známého také jako 2010: The Year We Make Contact /1988/. Ve dvoudílném televizním filmu SADAT /1983/ si zahrála ženu egyptského prezidenta Anwara Al Sadata, Jehan Al Sadat. Spolu s dalšími známými herci jako John Travolta, si zahrála ve romantickém dramatu URBAN COWBOY /1980/, s Joem Pescim v komedii THE SUPER /1991/ a se Stevem Martinem ve fantasy komedii ALL OF ME /1984/.

Jako hostující herečka si střihla postavu krásné doktorky Sheily Rydell v americkém sitcomu CHEERS, v díle nazvaném What’s up Doc?, epizoda 164, sedmá sezóna, poprvé vysílaná v úterý, 30. Března 1989, kde Sam „Mayday“ Malone /Ted Danson/, předstírá problémy s impotencí a doufá, že jej bude léčit právě doktorka Rydell, a že přeskočí jiskra a bude se moct s ní blíž poznat.

Předtím než si vzala bývalého hráče ledního hokeje v NHL Marka Osborna, vystupovala pod svým dívčím jménem jako Madolyn Smith.Má dvě dcery Abigail /1997/ a Elizu /2000/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1991 Final Approach
Super
1990 Atentát na Hitlera (TV film)
Růže a šakal (TV film)
1988 Blázinec
1987 Caller, The
1985 Deadly Intentions (TV film)
1984 2010: Druhá vesmírná odysea
Ernie Kovacs: Between the Laughter (TV film)
Jsem žena nebo muž
1983 Sadat (TV film)
Ta druhá (TV film)
1982 Pray TV (TV film)
Vražda podle scénáře (TV film)
1980 Městský kovboj

TV seriály

1990 The Kennedys of Massachusetts (TV seriál)
1986 Nepolapitelná Tracy (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace