foto

Wojciech Smarzowski

  • nar. 18.1.1963 (57 let)
    Korczyna, Województwo podkarpackie, Polsko

Biografie

V roce 1990 ukončil studium kamery na Státní vysoké škole filmové a televizní tvorby v Lodži. Studoval také filmovou vědu na Jagelonské univerzitě v Krakově. Je autorem televizních klipů, reklam a dokumentů. Ve filmu pracoval jako asistent kamery (Stížnost, 1991), scenárista (Sezona na líny, r. Boguslav Linda, 2000) a napsal a režíroval film Mušlovina (1998). V letech 2003-2005 spolurežíroval populární televizní seriál Na Společné. Jeho práce byly oceněny na mnoha národních festivalech, film Svatba (2004) získal i mezinárodní ocenění.

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Filmy

2018 Klér
2016 Volyň
2014 U strážnýho anděla
2012 Dopraváci
2011 Růžena
2009 Temný dům
2004 Svatba
1998 Boltec (TV film)

TV seriály

2013 Terapie (Polsko) (TV seriál)
Epizoda 31 (S03E31)
Epizoda 26 (S03E26)
Epizoda 21 (S03E21)
další epizody (7)
2009 Londyńczycy (TV seriál)
Episode 16 (S02E16)
Episode 15 (S02E15)
Episode 14 (S02E14)
další epizody (8)
2008 BrzydUla (TV seriál)
2003 Na Wspólnej (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Grom
2018 Klér
2016 Volyň
2014 U strážnýho anděla
2012 Dopraváci
2009 Temný dům
2004 Svatba
2000 Sezon na leszcza

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)