foto

Karel Coma

  • nar. 1978
    Tábor, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Karel Coma (1978, Tábor) absolvoval Střední telekomunikační školu v Praze (1996), Akademii Jana Amose Komenského tamtéž a v roce 1997 Kodak Postproduction Course v Londýně. Věnuje se střihu, DVD designu a masteringu, kameře, postprodukci. Vlastní postprodukční studio a audiovizuální společnost Coma Films. Spolupracoval na více než 50 celovečerních filmech – mj. Želary, Johanka z Arku, Příběh rytíře, Oliver Twist, Tmavomodrý svět, Otesánek. Píše scénáře a točí klipy, reklamy a zejména krátké hrané filmy. Jeho krátkometrážní povídka Kachní polévka (2001) získala Hlavní cenu Celostátní soutěže českých nezávislých filmařů, horor 5 minut ve tmě (2001) první cenu mladých diváků na Rychnovské osmičce. Dosud posledním autorským dílem je Okno (2003). Snímek získal mimo jiné Hlavní cena na Rychnovské osmičce či vítězství v česko-rakouské soutěži nezávislých filmařů. Snímek Experti (2006) je Comův celovečerní hraný debut.

MFF Karlovy Vary

Střihačská filmografie

Filmy

2017 Hurvínek a kouzelné muzeum
2012 Kytka (studentský film)
2008 Vy nám taky, šéfe!
2005 Diary of a Worm
I Lost My Bear

Dokumentární

2017 Film o filmu: Hurvínek a kouzelné muzeum
Já, Kajínek (TV seriál)
2015 Cesta na Měsíc (TV film)
2007 Jan Saudek - V pekle svých vášní, ráj v nedohlednu
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Pierot principálem (S06E08)
Život mezi bílými čarami (S06E06)

TV pořady

2017 Nůžky, prosím! (TV pořad)
Robinsonův ostrov (TV pořad)
2015 Popelka (TV pořad)
2012 MasterChef (TV pořad)
Česká 30 (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Experti
2003 Okno
2001 5 minut ve tmě
1999 Kachní polévka
1997 Honzík

TV seriály

2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Vesnická holka (E17)
Když se kácí les (E16)
Tři do páru (E15)
další epizody (4)

Dokumentární

2017 Film o filmu: Hurvínek a kouzelné muzeum

TV pořady

2016 Mise nový domov (TV pořad)
2015 Silvestr na Divoko (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Experti

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Chtěl jenom postrašit (S02E07)
Znásilnění stopařky (S02E04)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Experti

Dokumentární

2006 Film o filmu: Experti (TV film)

TV pořady

2006 Čétéčko (TV pořad)

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace