foto

Colin Baker

  • nar. 8.6.1943 (74 let)
    Waterloo, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Colin Baker původně studoval v Manchesteru a plánoval si budoucnost jako advokát. Ve 23 letech se rozhodl, že se jeho cesty budou ubírat jiným směrem a ve studiu pokračoval na Londýnské akademii hudby a dramatických umění.

Jeho začátky jsou spjaty hlavně s BBC, kde se v roce 1970 objevil v televizní adaptaci The Roads to Freedom. Další roli získal o dva roky později v seriálu War and Peace. Důležitější ovšem byla jeho role v The Brothers, kde se po dva roky objevoval jako hlavní postava.

Manželkou mu byla herečka Liza Goddard. S Lizou měl syna Jacka, který brzy po porodu zemřel. Na tento popud se Colin začal zajímat o Syndrom náhlého úmrtí kojenců a finančně podporoval nadaci pro studium náhlého úmrtí.

Nejspíš nejznámější je díky postavě ve sci-fi seriálu Doctor Who, kde v letech 1984 - 1986 ztvárnil šestou inkarnaci samotného Doktora. Během natáčení měli BBC a C. Baker jakési neshody a proto se dohodli o ukončení spolupráce – je jediným Doktorem, který byl nedobrovolně nahrazen další inkarnací.

Po odchodu ze seriálu se vrátil zejména k divadlu, ale nadále se objevoval v televizních filmech, věnoval se nadaci, později psal i sloupky do lokálních novin, vydal pár knih a tak pokračuje až do dnešních dní.

Kacaba

Herecká filmografie

Filmy

2015 A Dozen Summers - vyp.
2014 Doctor Who: The Ultimate Companion (TV film) - a.z.
2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film) - a.z.
The Five(ish) Doctors Reboot (TV film)
2005 D´Artagnan a tři mušketýři (TV film)
2000 The Asylum
TravelWise
1999 Adventures in Space and Time (TV film)
Soul's Ark
Waiting Time, The (TV film)
1997 The Harpist
1995 Eye of the Beholder
1994 Breach of the Peace
Stranger: The Terror Game, The
Zero Imperative, The
1993 Airzone Solution, The
Doctor Who: Dimensions in Time (TV film)
Stranger: In Memory Alone, The
1992 Mladý Indiana Jones: Pouštní anabáze
More Than a Messiah
Summoned by Shadows
1989 Myth Makers Vol. 19: Colin Baker
1984 Swallows and Amazons Forever!: Coot Club (TV film)
Swallows and Amazons Forever!: The Big Six (TV film)
1981 Dangerous Davies: The Last Detective (TV film)
1975 Drive Carefully, Darling

TV seriály

2013 Star Trek Continues (TV seriál)
2011 Pointless Celebrities (TV seriál)
2004 The Impressionable Jon Culshaw (TV seriál)
2003 The Afternoon Play (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1997 A Dance to the Music of Time (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1983 The Citadel (TV seriál)
1980 For Maddie with Love (TV seriál)
1974 Fall of Eagles (TV seriál)
The Carnforth Practice (TV seriál)
1972 Harriet's Back in Town (TV seriál)
The Brothers (TV seriál)
The Moonstone (TV seriál)
War and Peace (TV seriál)
1971 Cousin Bette (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2005 Doctor Who: A New Dimension (TV film)
Doctor Who Confidential (TV seriál)
2004 Ultimate Sci-Fi Top 10 (TV seriál)
2003 Story of 'Doctor Who', The (TV film)
1995 Doctors, 30 Years of Time Travel and Beyond, The
Stranger Than Fiction 2
1994 Stranger Than Fiction
1993 Doctor Who: Thirty Years in the Tardis (TV film)
1991 Doctor Who: The Colin Baker Years
1986 Doctor Who Who's Who (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
1999 Carnival of Monsters (TV pořad)
1997 Tellystack (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace