foto

Lion Wasczyk

  • nar. 6.7.1994 (26 let)
    Berlín, Německo

Biografie

Lion Wasczyk je německý herec. Už ve 13 letech chodil do dramatického kroužku, díky němuž také dostal svou první roli ve výukovém filmu Dick & Dünner. Posléze se začal objevovat v dalších podobných produkcích jako např. Der Zauberlehrling nebo Hast Du noch was vor? - Abenteuer Quaks a kromě toho se také objevil v epizodě seriálu Deník doktorky.

Jeho první větší filmová role přišla v roce 2012 s TV filmem Dvě tváře důvěry a další pokračovaly i v roce 2013 s filmy Modrá jako safírZwei mitten im Leben a Léto v Portugalsku. Kromě toho se  také objevil v seriálu Hotel 13, ve kterém si ho oblíbila řada diváků. V následujících letech byl viděn v několika dalších filmech a seriálech (Zelená jako smaragdMoje dcera Anna Franková). V letech 2016–2020 se objevoval hlavně v roli Finna Bartelse v seriálu Kobra 11, ale zahrál si i v jiných filmech.

Lion Wasczyk umí skvěle anglicky a kromě toho také ovládá základy italštiny a francouzštiny. K jeho zálibám patří sport a umí hrát na akustickou a elektrickou kytaru. Bydlí v Berlíně. Vystudoval na Abitur Berlin a posléze na vysoké škole v Paříži (obchodní administrativu), a přestože žádná z nich není filmová, rozhodl se herectví plně věnovat.

mar48

Herecká filmografie

Filmy

2019 Misfit
Weingut Wader – Neue Wege (TV film)
2016 Verrückt nach Fixi
Zelená jako smaragd
2014 Modrá jako safír
Zwei mitten im Leben (TV film)
2013 Léto v Portugalsku (TV film)
2012 Dvě tváře důvěry (TV film)
2011 Mein Prinz. Mein König.
2010 Der Zauberlehrling
Die Zeit der Kraniche (TV film)
2009 Hast Du noch was vor? - Abenteuer Quaks
2007 Dick & Dünner (studentský film)

TV seriály

2019 Kobra 11 (TV seriál)
Brautalarm (S25E08)
Dienstschluss (S25E07)
Happy Birthday (S25E06)
další epizody (12)
2018 Zaprodaní bance (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Mezi životem a smrtí (S24E11)
Anděl strážný (S24E10)
Tvrdá škola (S24E05)
další epizody (7)
2017 Kobra 11 (TV seriál)
Přežít (S23E07)
Volný pád (S23E05)
Den blbec (S23E04)
další epizody (11)
2016 Kobra 11 (TV seriál)
Riziko (S21E12)
Otcovské radosti (S21E10)
Smrt bez varování (S21E09)
další epizody (6)
2015 In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte (TV seriál)
Dům plný zvířátek (TV seriál)
Zorros Rückkehr (S05E08)
Der Salamander-Schatz (S05E06)
Ich und Kuh (S05E05)
další epizody (5)
2013 Doc Meets Dorf (TV seriál)
In Your Dreams - Sommer deines Lebens (TV seriál)
2012 Hotel 13 (TV seriál)
2009 Der Lehrer (TV seriál)
2008 Deník doktorky (TV seriál)

Dokumentární

2015 Moje dcera Anna Franková (TV film)

Hudební videoklipy

2018 LOTTE - Farben (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky