foto

Arthur Bostrom

  • nar. 6.1.1955 (62 let)
    Rugby, Warwickshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Arthur Bostrom se narodil šestého ledna roku 1955 ve městě Rugby ve Warwickshire v Anglii. Je to herec, moderátor, dabér a komik. Vystudoval Lawrence Sheriff School v Rugby a University of Durham na St Chad's College.

Svůj zájem o herectví projevoval již ve dvaceti letech, kdy se účastnil několika komediálních show a pořadů BBC, kde si střihnul role v mnohých skečích. Velkou roli dostal ale až roku 1982, kdy si zahrál v roli francouzského policisty v populárním televizním seriálu odehrávajícím se za období druhé světové války 'Allo 'Allo!.

Dnes je znám třeba z Dead Man Walking, Cinderella in Middlesbrough, Big Brother's Big Mouth nebo třeba z radiové stanice BBC, kde namluvil několik postav v populárním českém románu od Jaroslava Haška, v Dobrém vojákovi Švejkovi za Světové války.

Nesporným faktem ovšem zůstává, že slávu a uznání světa si vydobyl zejména účinkováním v 'Allo 'Allo!, kde ztvárnil potrhlého, bláznivého agenta v utajení, příšerného lingvistu a strážníka francouzské policie Crabtreeho.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

1984 Slečna Marpleová: Mrtvola v knihovně (TV film)
1983 Crystal Cube, The (TV film)
1981 Fothergill (TV film)

TV seriály

2016 Class Dismissed (TV seriál)
1994 99-1 (TV seriál)
1992 Haló, haló! (TV seriál)
Konec války (S09E06)
Golfový klub (S09E05)
Rybářská přehlídka (S09E04)
další epizody (13)
1991 Haló, haló! (TV seriál)
Cikáni (S07E10)
Zmrzlina (S07E09)
Pomatené manželství (S07E08)
další epizody (10)
1989 Haló, haló! (TV seriál)
Létající postel (S06E08)
Fanny se vdává (S06E07)
Plot (S06E06)
další epizody (16)
1988 'Allo 'Allo! At the London Palladium (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Peníze z nebe (S05E18)
Nášlapné miny (S05E17)
Nemocnice (S05E16)
další epizody (18)
1987 Haló, haló! (TV seriál)
Raketová tchyně (S04E06)
Salám v kalhotech (S04E05)
Létající jeptiška (S04E04)
další epizody (8)
1986 Silverův návrat na ostrov pokladů (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Letecký den (S03E04)
Salám ve skříni (S03E03)
Gruber v ráži (S03E02)
další epizody (4)
1985 Haló, haló! (TV seriál)
Pomsta Herr Flicka (S02E06)
Souboj (S02E05)
Rychle a stylově (S02E04)
další epizody (4)

Dokumentární

2007 The Return of 'Allo 'Allo! (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace