foto

Cayden Boyd

  • nar. 24.5.1994 (25 let)
    Bedford, Texas, USA

Biografie

Cayden Michael Boyd je americký herec. Mladým divákům je znám především za ztvárnění role Maxe ve filmu Roberta Rodrigueze, THE ADVENTURES OF SHARKBOY AND LAVAGIRL IN 3-D /2005/.

Boyd se narodil v Bedfordu v Texasu ale s rodiči a jeho starší sestrou Jennou, která je také herečka, se přestěhovali do Los Angeles. Boyd hraje na housle a cello a ze sportu provozuje americký fotbal. Je také zapáleným křesťanem.

Jeho prvními hereckými počiny byly hlavně malé role v televizních produkcích, reklamách a to již ve věku šesti let. V dramatu MYSTERY RIVER /2003/, který režíroval a produkoval Clint Eastwood, hrál postavu syna herci Timovi Robbinsovi. V nedávné době hrál mladého Warrena Worthingtona III v akčním snímku X MEN: THE LAST STAND /2006/ a jednu z hlavních rolí získal ve filmu HAVE DREAMS, WILL TRAVEL /2007/.

Objevil se v epizodách takových seriálů jako CROSSING JORDAN /2001-2007/, v krimi seriálu COLD CASES /2003-2010/, v dalším krimi seriálu CLOSE TO HOME /2005-2007/ nebo v seriálu z doktorského prostředí SCRUBS /2001-2010/.V roce 2008 se objevil spolu s Julií Roberts a Willemem Dafoem v dramatu FIREFLIES IN THE GARDEN. V roce 2003 byl nominován na cenu Young Artist Award pro nejlepší herecký počin v kategorii reklam.

Cayden Boyd je fanouškem Toma Cruise a jeho oblíbenými filmy jsou TOP GUN /1986/ a A FEW GOOD MEN /1992. Jeho otec je bývalý pilot U.S. Navy. Při natáčení filmu Mystery River mu rodiče dovolili sledovat jen vybrané scény a také scény, ve kterých sám hrál. V dětském věku byl modelem pro kolekci Winnie-the-Pooh katalogu JC Penney. Je blízkým přítelem herců Taylora Lautnera a Taylor Dooley. Společně se spřátelili na natáčení filmu THE ADVENTURES OF SHARKBOY AND LAVAGIRL IN 3-D.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2014 Expecting Amish (TV film)
2008 Světlušky v zahradě
2007 Have Dreams, Will Travel
2006 X-Men: Poslední vzdor
2005 Dobrodružství Žraločáka a Lávovky
2004 Vybíjená
Závist
2003 Exposed
Mezi námi děvčaty
Tajemná řeka
2002 Fault

TV seriály

2018 Heathers (TV seriál)
Are We Going to Prom or to Hell? (E10)
Date Rapes and AIDS Jokes (E03)
She's Going to Cry (E02)
další epizody (4)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Fragments (S16E05)
2017 The Mick (TV seriál)
The Haunted House (S02E04)
2015 Nešika (TV seriál)
The Dis-Engagement Dinner (S05E05)
Prank Amateurs (S05E01)
2014 Nešika (TV seriál)
Sprang Break: Part 2 (S04E21)
2010 Past Life (TV seriál)
2005 Night Stalker (TV seriál)
Malum (E05)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Pomsta (S02E16)
2004 Century City (TV seriál)
2002 Dva z Queensu (TV seriál)
Kirbed Enthusiasm (S05E04)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mých patnáct minut slávy (S01E08)
Taina (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace