foto

Hermann Göring

  • nar. 12.1.1893
    Rosenheim, Bavorsko, Německá říše
  • zem. 15.10.1946 (53 let)
    Norimberk, Bavorsko, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hermann Wilhelm Göring pocházel ze zámožné rodiny, která vlastnila hrad, kde žili. Starší sestry ho rozmazlovaly a otec ignoroval jeho nesnesitelné chování, ale později byl Hermann poslán do kadetní školy. Vojenská dráha ho velmi zaujala. Není tedy divu, že 1. světová válka pro něho byla velkým zážitkem. Göring byl letecké eso. V počtu sestřelených letadel (24) byl druhý hned za legendárním Manfredem von Richthofenem (61). Hermann Göring je zklamaný, že válka už skončila, že Německo prohrálo. Odcestuje do Švédska, tam působí jako pilot. Po návratu do Německa vstupuje do NSDAP. Při neúspěšném Hitlerově puči v roce 1923 je Göring raněn, to má za následek jeho závislost na morfiu, která je patrně i jednou z hlavních příčin nadměrné tloušťky.

Od roku 1932 je předsedou Říšského sněmu. Spolu s Himmlerem se postarali o Noc dlouhých nožů a zřídili první koncentrační tábor. Göring, ministr letectví, buduje Luftwaffe, které hraje důležitou roli při obsazování Polska, Dánska, Francie i Norska. V této době je Göring na vrcholu své slávy, zprvu v Bitvě o Anglii jeho letadla v pohodě drtí RAF, karta se však začíná obracet a i Göringova sláva klesá. Snažil se tajně jednat se Spojenci, proto ho Hitler zbavil všech funkcí. V Norimberském procesu je obézní říšský maršál Göring odsouzen k trestu smrti, před popravou však ukončí svůj život za pomoci ampule s kyanidem. Zemřel ve třiapadesáti letech, byl to muž, který už od mládí silně toužil po moci, slávě a bohatství. Fanaticky obdivoval Hitlera, miloval umění, letadla a zabíjení.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1983 Zelig - a.z.
1959 Psi, chcete žít věčně? aneb Peklo u Stalingradu - a.z.
Verboten! - a.z.
1943 Mission to Moscow - a.z.
1942 The First of the Few - a.z.

TV seriály

1964 Men in Crisis (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2015 Die Schorfheide - Das Jagdrevier der Mächtigen (TV film) - a.z.
Interbrigády ve španělské občanské válce - a.z.
2014 Hitlerovy příšery (TV film) - a.z.
Kódy a spiknutí (TV seriál) - a.z.
Muž, který zachránil Louvre (TV film) - a.z.
2013 Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told - a.z.
2012 10 věcí, které nevíte (TV seriál) - a.z.
Edward a George - dva bratři, jeden trůn (TV film) - a.z.
2011 Apokalypsa: Vzestup Hitlera (TV film) - a.z.
Poslední tajemství Třetí říše (TV seriál) - a.z.
2010 Bitva o Británii s Ewanem McGregorem (TV film) - a.z.
Göringin sauva - a.z.
Kde je Hitler? (TV film) - a.z.
Kolaborovali s nacisty (TV seriál) - a.z.
Kronika III. říše (TV seriál) - a.z.
2009 Apokalypsa: 2. světová válka (TV seriál) - a.z.
Peklo (E06) - a.z.
Spojení (E04) - a.z.
Šok (E03) - a.z.
další epizody (4)
Die Gesichter des Bösen - Hitlers Henker (TV seriál) - a.z.
Druhá světová válka v barvě (TV seriál) - a.z.
Loose Change 9/11: An American Coup - a.z.
Suomen tie jatkosotaan (TV film) - a.z.
2008 Hitler & Stalin: The Roots of Evil - a.z.
Hitlerovi bodyguardi (TV seriál) - a.z.
Nacističtí pohlaváři: Hermann Göring a Joseph Goebbels
Významná letadla (TV seriál) - a.z.
2007 Eva Braun - Hitlerova milenka (TV film)
True Bond (TV film) - herec, a.z.
2006 Göringova kariéra (TV seriál) - a.z.
Göringův poslední boj (TV film) - a.z.
Hitlerovo muzeum - a.z.
Nacistické krádeže umění (TV film) - a.z.
Norimberk: Nacisté před tribunálem (TV seriál) - a.z.
2005 Adolf Hitler (TV film) - a.z.
Adolf Hitler - Válka v barvě (TV film) - a.z.
Goebbelsův pokus - a.z.
2003 Fall Metropolis, Der - a.z.
První světová válka (TV seriál)
2002 Bojovníci 2. světové války (TV seriál) - a.z.
Burning Wall, The - a.z.
Epizody války 3 - Stíhací esa - a.z.
Hitler's Britain (TV film) - a.z.
Jalta: mír, síla a zrada (TV film) - a.z.
Mýtus jménem Rommel (TV seriál) - a.z.
Odhalení (TV seriál) - a.z.
Souboj vojevůdců (TV seriál)
Tajemství mrtvých mužů (TV seriál) - a.z.
2001 Konec Třetí říše (TV film) - a.z.
War Stories with Oliver North (TV seriál)
1999 Century: America's Time, The (TV seriál)
Televize ve službách hákového kříže (TV film)
1998 Hitlerovi válečníci (TV seriál)
Nazis: The Occult Conspiracy
The Last Days
Utajená historie 2.světové války
1997 Nacismus, varování dějin (TV seriál)
1996 Hitlerovi muži (TV seriál)
1994 Století válek (TV seriál)
1993 Degenerate Art (TV film)
1992 Der Nürnberger Prozess (TV film)
1989 How Hitler Lost the War
Luftwaffe
1988 Mír podle Mnichovské dohody (TV film) - a.z.
1982 Genocide
1981 Gelbe Stern, Der
1977 Hitlerova kariéra
1976 Paměť spravedlnosti - a.z.
1974 Swastika
1973 Double Headed Eagle: Hitler's Rise to Power 1918-1933 - a.z.
Svět ve válce (TV seriál) - a.z.
Nové Německo (E01) - a.z.
1966 Jesse Owens Returns to Berlin (TV film)
1965 Obyčejný fašismus - a.z.
1961 Biography (TV seriál)
Život Adolfa Hitlera - a.z.
1957 The Twentieth Century (TV seriál)
1953 Bis fünf nach zwölf - Adolf Hitler und das 3. Reich - a.z.
1951 Näin syntyi nykypäivä... 1900-1950
1947 Sud narodov
1946 Nuremberg
1945 Druhá světová válka 6: Začátek války v Americe
Nazi Plan, The
Pád Berlína
1943 Druhá světová válka 2: Vpád nacistů
Druhá světová válka 5: Bitva o Rusko
Proč jsme bojovali IV.: Boje v Británii
1942 Mr. Blabbermouth! - a.z.
1940 Front of Steel - a.z.
1939 The Movies March On - a.z.
1938 Přehlídka národů
1935 Pogrzeb Marszalka Józefa Pilsudskiego 12-V-18-V 1935
Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht
Triumf vůle
1933 Deutschland erwacht
Vítězství víry
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace