Reklama

Reklama

Kurt McKinney

Kurt McKinney

nar. 15.02.1962 (62 let)
Louisville, Kentucky, USA

Biografie

Kurt Robin McKinney se narodil 15. února 1962 ve městě Louisville, stát Kentucky. Od mládí se projevoval jako všestranný sportovec. Provozoval tenis, jízdu na koni, plavání a vodní lyžování. Ale hlavní jeho láskou byly bojové sporty. V jedenadvaceti letech za své umění obdržel černý pásek v taekwon-du. Stál se i amatérským mistrem státu Kentucky v kickboxu. Po střední škole pracoval jako plavčík a také jako dealer automobilů Mazda.

V roce 1985 se rozhodl odstěhovat do Los Angeles a pokusit se prosadit v Hollywoodu. Hned tři měsíce po příjezdu byl vybrán do hlavní role akčního filmu KARATE TIGER 1: NEUSTUPUJ, NEVZDAVEJ SE, kde si zahrál po boku tehdy vycházející hvězdy Jean-Clauda van Damma. Tento film byl ve své době doslova kultovní záležitostí a jím ztvárněna postava Jasona Stillwella ho velice proslavila.

Poté se ovšem Kurtovi nepodařilo navázat na dobře započatou hereckou kariéru. Nejprve odmítnul nabídku na akční „trhák“ AMERICAN NINJA 3, protože se mu nelíbila myšlenka natáčení filmu v Jihoafrické republice a poté, ze stejného důvodu, i nabídku na pokračovaní Karate Tiger.

Přijímá nabídky do seriálů ALF a HIGHWAY TO HEAVEN, ale pouze jako hostující hvězda v několika epizodách. V roce 1988 se stává tzv. „soap operním“ hercem a začíná hrát v seriálu GENERAL HOSPITAL. O dva roky později dostává cenu Soap Opera Digest Award za mužský herecký výkon ve výše zmíněném seriálu. V něm končí v roce 1991. V období 1994-1998 působí v jiné „soap opeře“ GUIDING LIGHT v roli Matta Reardona, kterou si, díky svému vzhledu, získal přízeň ženského publika. K tomuto seriálu, který se vysílá na stanici CBS, se vrátil v roce 2005 a působí dodnes. V mezidobích se podílí na několika snímcích nezávislého filmu, které ovšem nespatří světlo světa. Filmových rolí také moc nebylo, a ty co by stály za zmínku, už vůbec ne.

Nyní žije s manželkou Marondou a dětmi ve Westchester County, stát New York. Syn se jmenuje Cole Madsen a dcera Madison Taylor. Je vášnivým sběratelem nožů. Často se podílí na charitativních akcích, zejména pro americkou nadaci pro boj proti rakovině. Aktivně také pomáhal obětem hurikánu Katrina.

Celkově razí heslo, že se má žít přítomností a příliš se netrápit okolními vlivy. Jeho každoroční novoroční předsevzetími jsou: neztrácet nervy a mít dostatek zaměstnání. Jo a mimochodem, k smrti nesnáší McDonalds.

Roman "SAJA" Sauer

Herec

Host

Ovládací panel

Reklama

Reklama