foto

Miroslav Horníček

  • nar. 10.11.1918
    Plzeň, Československo
  • zem. 15.2.2003 (84 let)
    Liberec, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miroslav Horníček byl ochotník a neměl žádné herecké vzdělání. Z tohoto faktu musí člověk vycházet, když někde čte nebo slyší - jak on sám říkával - že ve všech filmech hraje špatně. Diváci to naštěstí tak příkře nebrali a filmy, ve kterých hrál (a že jich moc nebylo) poctili v mnoha případech svou přízní. Role Miroslava Horníčka působí velmi příjemně a mile, což dokazují zejména snímky KAM ČERT NEMŮŽE (1959) anebo TÁTO, SEŽEŇ ŠTĚNĚ (1964).

Herec slavil úspěchy také v televizi - sám na svou roli úředníka Pécucheta v seriálu BYLI JEDNOU DVA PÍSAŘI (1972) vzpomínal jako na nejlepší a přátelství s Jiřím Sovákem, s nímž ho spojoval cit pro podobný humor, si velmi považoval. Miroslav Horníček rovněž nasadil vysokou laťku pro kategorii nyní zvanou talkshow anebo "bavičství" - jeho Hovory H, kam si zval známé osobnosti a odpovídal také na dotazy diváků, se vysílaly v průběhu šedesátých let. No a nesmí se zapomínat ani na divadlo a jeho spolupráci s Janem Werichem, po jehož boku zazářil v některých hrách V+W.

David "Tosim" Čuřík

Herecká filmografie

Filmy

1990 Mikrofon zleva, Tome aneb Waterloo (TV film)
1984 Barrandovské nocturno aneb Jak film zpíval a tančil
1980 Přehlídka dobré pohody 1980 (TV film)
Třináctá komnata prince Měděnce
1975 Hudba kolonád
1974 Co budeme dělat v sobotu (TV film)
Musím se ti k něčemu přiznat (TV film)
1972 Kredenc (TV film)
Manželská hra (TV film)
Věra - nevěra (TV film)
1970 880 kladívek (TV film)
1969 Ve vlaku
1967 Besuch am Abend (TV film)
Kinoautomat: Člověk a jeho dům
1966 Smrt za oponou
1965 Bez pasu v cizích postelích
1964 Lov na mamuta
Táto, sežeň štěně!
1963 Bez svatozáře
Melouch (TV film)
Šest žen (TV film)
1962 Neschovávejte se, když prší
Zhasněte lampióny (TV film)
Žárlivost (TV film)
1961 Každá koruna dobrá
Půlnoc s hrdinou
Člověk z půdy (divadelní záznam)
1960 Balada z hadrů (divadelní záznam)
Těžká Barbora (divadelní záznam)
1959 Kam čert nemůže
1958 Jak se člověk naučil létat
1957 Konec jasnovidce
1956 Herecké anekdoty (TV film)
Husaři (divadelní záznam)
Platit, prosím!
1954 Byl jednou jeden král...
Psí starosti
1952 Mladá léta
1951 Mikoláš Aleš
1949 Pan Novák
Soudný den
Výlet pana Broučka do zlatých časů
1948 Zrcadlo
1947 Muži ve fraku
Nedělní odpoledne
Polibek ze stadionu

TV seriály

1972 Byli jednou dva písaři (TV seriál)
Svatba (E10)
Lebkozpyt (E09)
Tělocvik (E08)
další epizody (10)
1971 Bakaláři (TV seriál)

Dokumentární

2018 Miroslav Horníček: Humor není žádná sranda (TV film) - a.z.
2016 Věčná Slavia - a.z.
2011 Inventura Febia (TV seriál)
Rudolf Hrušínský a Miroslav Horníček (E13)
Jiří Suchý...v takový krásný společnosti (TV film) - a.z.
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Hovorově Horňas (S06E13)
2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Nespoutaný živel (S02E16)
2000 Příběhy slavných (TV seriál)
To byl Jiří Sovák (S01E24)
Jó, to jsem ještě žil (S01E05)
1999 Semafor atd. (TV seriál)
Světozor (TV seriál)
1997 Výlety Miroslava Horníčka
1995 35 let Spirituál kvintetu (koncert)
1993 O Plzni vážně i nevážně s Miroslavem Horníčkem aneb Být Plzeňákem...
1990 Jak jsme ho znali (TV film)
1988 Večírek (TV film)
1986 Lááásky Jiřího Brdečky
1976 Slavná pavlač
1974 Nebyl jenom Fanfánem - vyp.
1970 Z vysokého rodu (TV film)
1969 Hledej ženu čili Šerše la fam (jak praví přísloví)
Mám doma psa
1968 Jak to začalo
1964 Automobilisté! Automobilisté?
Humor je vážná věc (TV film)
Karel a jeho Vary
1962 Paridův soud
1961 Lidé za kamerou
1955 Jako doma

TV pořady

2011 Legendární historky (TV pořad)
2004 České maličkosti (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Moudra starého klauna: V takový krásný společnosti (TV pořad)
1999 Co takhle dát si Gotta (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
1996 Hovory H z Paláce K (TV pořad)
Perličky P z Hovorů H (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
Horoskopičiny (TV pořad)
Šoubyznys (TV pořad) - a.z.
1994 Proměny Jiřího Wimmera (TV pořad)
1992 Chvilky s Miroslavem Horníčkem a jeho přáteli (TV pořad)
Werichiáda (TV pořad)
Šance (TV pořad)
1991 Trojhlas ve věži (TV pořad)
Z očí do očí (TV pořad)
1990 Hovory H ještě po dvaceti letech (TV pořad)
Šaráda (TV pořad)
1989 Karel Gott v Lucerně (TV pořad)
Múzy v muzeu (TV pořad)
1988 Felixír (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Už komedianti jedou (TV pořad)
1985 V hlavní roli režisér (TV pořad)
Videostop (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
1981 Benefice orchestru Karla Vlacha (TV pořad)
Divadlo bez opony (TV pořad)
V divadélku pod věží (TV pořad)
1980 Kino a já (TV pořad)
Než se zvedne opona (TV pořad)
1979 Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti (TV pořad)
1978 Drevený program (TV pořad)
Ktosi je za dverami (TV pořad)
Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1976 Dostaveníčko u Orloje (TV pořad)
1974 Malované děti (TV pořad)
1973 Zpívá Karel Gott (TV pořad)
1972 Vzpomínky mi zůstanou (TV pořad) - mod.
1971 Černé divadlo Jiřího Srnce (TV pořad)
1970 Podvečer při živáňské (TV pořad)
1969 Knihy mají své osudy (TV pořad)
1968 Hovory H (TV pořad)
Hovory mezi námi (TV pořad)
Hovory přes rampu (TV pořad)
Na návštěvě u Horníčků (TV pořad)
Sondy (TV pořad)
1964 Řekni mi, co jíš (TV pořad)
1963 Revue pro banjo (TV pořad)
1962 Ať hudba stále zní (TV pořad)
1953 Smích a sníh (TV pořad)

Hudební videoklipy

1961 Yvetta Simonová - Já jsem zamilovaná (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1994 Tři Alberti a slečna Matylda (TV film) - divadelní hra
1972 Věra - nevěra (TV film)

TV seriály

1972 Byli jednou dva písaři (TV seriál)

Dokumentární

1993 O Plzni vážně i nevážně s Miroslavem Horníčkem aneb Být Plzeňákem...

TV pořady

1992 Chvilky s Miroslavem Horníčkem a jeho přáteli (TV pořad)
1980 Než se zvedne opona (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(110)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace