foto

Daniel Roebuck

  • nar. 4.3.1963 (55 let)
    Bethlehem, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel James Roebuck je americký televizní a filmový herec, scénárista a producent, zejména rodinných seriálů. Roebuck se narodil v Bethlehemu v Pensylvánii a absolvoval katolickou střední školu v Bethlehemu.

Ve svém prvním filmu se objevil v roce 1981. V letech 1992-1995 hrál asistenta Cliffa Lewise právníkovi ztvárněném Andy Griffithem v drama seriálu MATLOCK /1986-1995/. V policejním drama seriálu NASH BRIDGES /1996-2001/ měl pravidelnou roli zkorumpovaného policisty Insp. Ricka Bettiny. Hrál mnoho guest rolí v televizních seriálech  a ztvárnil nespočet vedlejších rolí v celovečerních filmech jako v hororu BRYAN LOVES YOU /2008/, v dramatu Tima Huntera RIVER'S EDGE /1986/ s mladičkým Keanu Reevesem, v komedii DUDES /1987/ s Jonem Cryerem nebo v úspěšné hororové sérii FINAL DESTINATION /2000/. V roce 1999 se objevil v 17.epizodě první sezóny sitcomu THE KING OF QUEENS /1998-2007/ jako policista Jeffrey.

Jednou z nezapomenutelných rolí Dana Roebucka bylo ztvárnění Jaye Lena v TV filmu THE LATE SHIFT /1996/. Samotný Leno reagoval na tento film pozitivně a jako hosta si jej přivedl do své show. V roce 2003 se zúčastnil natáčení filmu RED RIDING HOOD. Ve filmu THE FUGITIVE /1993/ s Harrisonem Fordem a T.L.Jonesem ztárnil roli Biggse a s T.L.Jonesem si opět zahrál ve volném pokračování tohoto snímku U.S.MARSHALS /1998/, kde hrál stejnou roli zástupce šerifa Bobbyho Biggse.

V letech 2005-2010 měl pravidelnou roli Dr.Arzta v devíti epizodách mystery seriálu LOST /2004-2010/. Hrál Morrise Greena ve filmu zpěváka skupiny White Zombie Roba Zombieho THE DEVIL'S REJECT /2005/. Produkoval a scénáristicky se podílel na seriálu MONSTERAMA a v několika dílech i hrál. Roebuck často hraje ve filmech pro dětské publikum, pro společnost Disney Channel Original Movie hrál ve filmu QUINTS /2000/ a sitcomu WIZARDS OF WAVERLY PLACE /2007-2012/ a pro TV kanál Nickelodeon účinkoval ve filmu SHREDDERMAN RULES /2007/. V TV sitcomu pro děti SONNY WITH A CHANCE /2009-2011/ hrál postavu pana Condora.

V animovaném filmu Roba Zombieho THE HAUNTED WORLD OF EL SUPERBEASTO /2009/, namluvil hlas Morrise Greena. V hudebním seriálu GLEE /2009-současnost 2013/ hrál postavu otce Davea Karofskeho.

Jeho hereckým mentorem a idolem byl Andy Griffith - představitel Matlocka, je fanouškem hororů a vášnivým sběratelem postaviček Universal Monster. Je hodně podobný herci Lee Majorsovi II. Je podruhé ženatý, v roce 1994 si vzal Kelly Durst s níž má dvě děti.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2019 3 from Hell
2018 Give Till It Hurts
2017 Dead Night
Getting Grace
Let There Be Light
Pokušení Joyce Mitchellové (TV film)
2016 31
Phantasm V: Ravager
2014 At the Devil's Door
Grumpy Cat's Worst Christmas Ever (TV film)
2013 After Life
Compound Fracture
Lionhead
2012 Changing Hands Feature
John na konci zemře
The Lords of Salem
2011 InSight
Night Club
T is for Temptation
That's What I Am
Život za život (TV film)
2010 Dozers
Fork in the Road, A
Jack a stonek fazole
Vigilante, The
2009 Dark and Stormy Night
Halloween II
Lost Skeleton Returns Again, The
The Haunted World of El Superbeasto
2008 Boj o patent
Bryan Loves You
Hledá se Amanda
How My Dad Killed Dracula
Rex
2007 A zase jsou tu Vánoce
Family Lost, A (TV film)
Halloween
Red Riding Hood
Shredderman vítězí (TV film)
Trail of the Screaming Forehead
2006 Asylum Hill
Flourish
Lost: Revelation (TV film)
2005 American Black Beauty (TV film)
Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Mork & Mindy' (TV film)
Naked Monster, The
Take Out
Vražda na Presidiu (TV film)
Vyvrženci pekla
Zpověď kariéristky (TV film)
2004 Agent Cody Banks 2
Blowing Smoke (TV film)
Rovnou do pekel
Sure Hand of God, The
Záhada v Graves End
2003 Agent Cody Banks
Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Three's Company' (TV film)
Dark Walker
Low Budget Time Machine, The
Přepadení v bouři (TV film)
Zázrační pejsci (TV film)
2002 Bubba Ho-tep
O perníkové chaloupce
Vánoční překvapení (TV film)
Údolí stínů
2001 Greatest Intergalactic Hero, The
Matčino svědectví (TV film)
Squint
Super finta
Vampire Hunters Club, The
Záblesk z pekel (TV film)
eMale
2000 Mexico City
Nezvratný osud
Quints (TV film)
Up Against Amanda
1998 Sladká Jane
Together & Alone
Šerifové
1997 American Hero
Cadillac
Stir
Řeč peněz
1996 Abducted: A Father's Love (TV film)
Domácí vězení
Driven
Mrazivé rovnice (TV film)
Noční šichta (TV film)
1994 Matlock: The Idol (TV film)
Moment of Truth: Caught in the Crossfire (TV film)
1993 Matlock: The Fatal Seduction (TV film)
Matlock: The Kidnapping (TV film)
Uprchlík
1992 Eddie Presley
Jenom Ty
Matlock: The Fortune (TV film)
Matlock: The Vacation (TV film)
1991 Lookwell (TV film)
Vzpomínka na vraždu (TV film)
1990 Capital News (TV film)
1989 Terror Eyes
Špatně zorganizovaná loupež
1988 Míle od domova
1987 Dudes
Projekt X
1986 Na břehu řeky
1985 Cavegirl
1981 Night School

TV seriály

2016 The Man in the High Castle (TV seriál)
Loose Lips (S02E08)
Travelers (S02E03)
The Road Less Traveled (S02E02)
Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Thirty-Seven (S02E15)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Hostage (S11E14)
2015 The Man in the High Castle (TV seriál)
End of the World (S01E08)
Truth (S01E07)
Three Monkeys (S01E06)
další epizody (6)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Vnitřní záležitosti (S03E17)
Grimm (TV seriál)
Zkouška ohněm (S04E13)
2014 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Stín (S06E08)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Mob City (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
White Gold (S09E14)
2012 Crash & Bernstein (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Poslední píseň (S05E07)
Glee (TV seriál)
Hned jsem tam (S03E14)
Tráva (TV seriál)
Vidět modře, ucítit sýr a zemřít (S08E03)
Nepořádní (S08E01)
2011 Grimm (TV seriál)
The Three Bad Wolves (S01E06)
Glee (TV seriál)
Takoví jsme se narodili (S02E18)
Mentalista (TV seriál)
Šarlatové stuhy (S04E01)
Velká láska (TV seriál)
Přísaha (S05E04)
2010 Glee (TV seriál)
Furt (S02E08)
Ztraceni (TV seriál)
Dr. Linus (S06E07)
Co dělá Kate (S06E03)
LA X II (S06E02)
další epizody (4)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Rána sekyrou (S08E17)
2009 První den zbytku mojí smrti (TV seriál)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Konec hvězdy (S03E11)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Exposé (S03E14)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
V koutě (S03E12)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Z tebe by se jeden zbláznil (S02E02)
Ztraceni (TV seriál)
Exodus, část druhá (S01E24)
Exodus, část první (S01E23)
Zrozena k útěku (S01E22)
Odložené případy (TV seriál)
Kensington (S02E20)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk se opíjí (S04E05)
2003 Minuta se Stanem Hooperem (TV seriál)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
1999 Dva z Queensu (TV seriál)
Court Date (S01E17)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Sjednocení 2/2 (S05E08)
Sjednocení 1/2 (S05E07)
1990 Capital News (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)

Dokumentární

2016 Bowery Rhapsody: The Rise and Redemption of Hollywood's Original 'Brat Pack'
In Hell Everybody Loves Popcorn: The Making of 31
2015 Soaked in Bleach
2013 Tales from Beyond: Making the Drama
2011 The Con
2010 The Aurora Monsters: The Model Craze That Gripped the World
2006 Goolians
Karloff and Me
Secret World of Superfans, The
2005 30 Days in Hell: The Making of 'The Devil's Rejects'
Destination: Lost (TV film)
2004 Creature Feature: 50 Years of the Gill-Man
Monsterama: A Tribute to Horror Hosts (TV film)
Super Secret Movie Rules: Disaster Movies (TV film)
Super Secret Movie Rules: Slashers (TV film)
Supersecret Movie Rules - Slashers
2002 Jack Pierce: The Man Behind the Monsters
1999 A&E Biography: Fred Gwynne - More Than a Munster (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace