foto

Sophia Bush

  • nar. 8.7.1982 (36 let)
    Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sophia Bush se narodila 8. července 1982 v Pasadaně, Kalifornie jako jediné dítě Charlese William Bushe, fotografa celebrit a Maureen Bushové, majitelky fotografického studia.

Být herečkou si poprvé vyzkoušela na jevišti školního divadla soukromé dívčí školy Westridge, kde v roce 2000 odmaturovala. Rozhodla se dále pokračovat studiem žurnalistiky a herectví na University of Southern California.

V roce 2002 se poprvé objevila na filmovém plátně a to v roli Sally ve filmu VAN WILDER (SEXY PÁRTY). Studium na univerzitě přerušila, kvůli nedostatku času natáčením seriálu ONE TREE HILL, kde hraje jednu z hlavních postav, ztřeštěnou studentku a roztleskávačku Brooke Davisovou. Během natáčení se seznámila s Chad Michael Murrayem, za kterého se 16. dubna 2005 provdala. Jejich manželství však netrvalo šťastně dlouho. Už po 5 měsících oznámili novomanželé svůj rozchod, který skončil o více než rok později (29. prosince 2006) oficiálním rozvodem.

Sophia si také mezitím stihla zahrát několik zajímavých rolí ve filmech: SUPERCROSS (2005), STAY ALIVE (2006), JOHN TUCKER MUSÍ ZEMŘÍT (2006) a v neposlední řadě také jako terorizovaná oběť Seann Beanna v remaku klasického hororu STOPAŘ (2007).

Mezi koníčky této 169cm vysoké brunety patří jízda na koni, boxování a fotografování. Ve svém volném čase se věnuje práci pro Annenberg TV News, na pozici redaktorky, která zadává náměty pro zprávy zpravodajům.

V současnosti žije ve Wilmingtonu, Severní Karolíně, kde se připravuje na natáčení páté řady seriálu ONE TREE HILL.

-dRaGoN-

Herecká filmografie

Filmy

2018 Acts of Violence
Úžasňákovi 2
2017 Marshall
2013 Hatfields & McCoys (TV film)
2011 Holka s prknem
2009 Table for Three
2008 Narrows
2007 Stopař
2006 John Tucker musí zemřít
Stay Alive
2005 Supercross
2003 Flannerys, The (TV film)
Learning Curves
2002 Ohnisko požáru (TV film)
Sexy párty

TV seriály

2018 Alex, Inc. (TV seriál)
The Cop Car (E06)
2017 Chicago Justice (TV seriál)
Tycoon (E13)
Chicago Med (TV seriál)
Prisoner's Dilemma (S02E16)
Chicago P.D. (TV seriál)
Fork in the Road (S04E23)
Army of One (S04E22)
Fagin (S04E21)
další epizody (15)
Chicago Fire (TV seriál)
Deathtrap (S05E15)
Some Make It, Some Don't (S05E09)
2016 Chicago Med (TV seriál)
Free Will (S02E08)
Inherent Bias (S02E07)
Alternative Medicine (S02E06)
další epizody (4)
Chicago P.D. (TV seriál)
A Shot Heard Round the World (S04E08)
300,000 Likes (S04E07)
Some Friend (S04E06)
další epizody (22)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Nationwide Manhunt (S17E14)
2015 Chicago Med (TV seriál)
Mistaken (S01E04)
Pickle and Peanut (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
Never Forget I Love You (S03E09)
Forget My Name (S03E08)
A Dead Kid, a Notebook, and a Lot of Maybes (S03E07)
další epizody (23)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bestie (S16E20)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
Called in Dead (S02E09)
Assignment of the Year (S02E08)
They'll Have to Go Through Me (S02E07)
další epizody (24)
Chicago Fire (TV seriál)
Nobody Touches Anything (S03E07)
Wow Me (S03E02)
Real Never Waits (S02E22)
další epizody (8)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zlo hledej v Chicagu (S16E07)
Perverzní komika (S15E15)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
Rhymes with Shout (S02E08)
2012 Parťáci (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
Always and Forever (S09E14)
One Tree Hill (S09E13)
Anyone Who Had a Heart (S09E12)
další epizody (14)
2011 One Tree Hill (TV seriál)
This Is My House, This Is My Home (S08E22)
Flightless Bird, American Mouth (S08E21)
The Man Who Sailed Around His Soul (S08E20)
další epizody (11)
2010 One Tree Hill (TV seriál)
Darkness on the Edge of Town (S08E11)
Lists, Plans (S08E10)
Between Raising Hell and Amazing Grace (S08E09)
další epizody (21)
2009 One Tree Hill (TV seriál)
Some Roads Lead Nowhere (S07E12)
You Know I Love You, Don't You (S07E11)
You Are a Runner, and I Am My Father's Son (S07E10)
další epizody (24)
2008 One Tree Hill (TV seriál)
You Have to Be Joking (Autopsy of the Devil's Brain) (S06E12)
We Three (My Echo, My Shadow and Me) (S06E11)
Even Fairy Tale Characters Would Be Jealous (S06E10)
další epizody (30)
2007 One Tree Hill (TV seriál)
All of a Sudden I Miss Everyone (S04E21)
The Birth and Death of the Day (S04E20)
Ashes of Dreams You Let Die (S04E19)
další epizody (11)
2006 One Tree Hill (TV seriál)
Songs to Love and Die By (S04E10)
Some You Give Away (S04E09)
Nothing Left to Say But Goodbye (S04E08)
další epizody (23)
2005 One Tree Hill (TV seriál)
How a Resurrection Really Feels (S03E09)
The Worst Day Since Yesterday (S03E08)
Champagne for My Real Friends, Real Pain for My Sham Friends (S03E07)
další epizody (22)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Don't Take Me for Granted (S02E10)
The Trick Is to Keep Breathing (S02E09)
Truth, Bitter Truth (S02E08)
další epizody (23)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
With Arms Outstretched (S01E09)
The Search for Something More (S01E08)
Life in a Glass House (S01E07)
další epizody (8)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Cliff Mantegna (S01E07)
Megan O'Harová (S01E06)
Nanette Babcock (S01E03)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Romance Looming (S07E17)

TV pořady

2017 23rd Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2007 The Teen Choice Awards 2007 (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Passion Pit - Carried Away (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2012 One Tree Hill (TV seriál)
Anyone Who Had a Heart (S09E12)
2010 One Tree Hill (TV seriál)
Not Afraid (S08E06)
2009 One Tree Hill (TV seriál)
Now You Lift Your Eyes to the Sun (S07E09)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(93)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace