foto

Sophia Bush

  • nar. 8.7.1982 (35 let)
    Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sophia Bush se narodila 8. července 1982 v Pasadaně, Kalifornie jako jediné dítě Charlese William Bushe, fotografa celebrit a Maureen Bushové, majitelky fotografického studia.

Být herečkou si poprvé vyzkoušela na jevišti školního divadla soukromé dívčí školy Westridge, kde v roce 2000 odmaturovala. Rozhodla se dále pokračovat studiem žurnalistiky a herectví na University of Southern California.

V roce 2002 se poprvé objevila na filmovém plátně a to v roli Sally ve filmu VAN WILDER (SEXY PÁRTY). Studium na univerzitě přerušila, kvůli nedostatku času natáčením seriálu ONE TREE HILL, kde hraje jednu z hlavních postav, ztřeštěnou studentku a roztleskávačku Brooke Davisovou. Během natáčení se seznámila s Chad Michael Murrayem, za kterého se 16. dubna 2005 provdala. Jejich manželství však netrvalo šťastně dlouho. Už po 5 měsících oznámili novomanželé svůj rozchod, který skončil o více než rok později (29. prosince 2006) oficiálním rozvodem.

Sophia si také mezitím stihla zahrát několik zajímavých rolí ve filmech: SUPERCROSS (2005), STAY ALIVE (2006), JOHN TUCKER MUSÍ ZEMŘÍT (2006) a v neposlední řadě také jako terorizovaná oběť Seann Beanna v remaku klasického hororu STOPAŘ (2007).

Mezi koníčky této 169cm vysoké brunety patří jízda na koni, boxování a fotografování. Ve svém volném čase se věnuje práci pro Annenberg TV News, na pozici redaktorky, která zadává náměty pro zprávy zpravodajům.

V současnosti žije ve Wilmingtonu, Severní Karolíně, kde se připravuje na natáčení páté řady seriálu ONE TREE HILL.

. o_O "-dRaGoN-" .

Herecká filmografie

Filmy

2017 Acts of Violence
Marshall
2013 Hatfields & McCoys (TV film)
2011 Holka s prknem
2009 Table for Three
2008 Narrows
2007 Stopař
2006 John Tucker musí zemřít
Stay Alive
2005 Supercross
2003 Flannerys, The (TV film)
Learning Curves
2002 Ohnisko požáru (TV film)
Sexy párty

TV seriály

2017 Chicago Justice (TV seriál)
Tycoon (E13)
Chicago Med (TV seriál)
Prisoner's Dilemma (S02E16)
Chicago P.D. (TV seriál)
Fork in the Road (S04E23)
Army of One (S04E22)
Fagin (S04E21)
další epizody (15)
Chicago Fire (TV seriál)
Deathtrap (S05E15)
Some Make It, Some Don't (S05E09)
2016 Chicago Med (TV seriál)
Free Will (S02E08)
Inherent Bias (S02E07)
Alternative Medicine (S02E06)
další epizody (4)
Chicago P.D. (TV seriál)
A Shot Heard Round the World (S04E08)
300,000 Likes (S04E07)
Some Friend (S04E06)
další epizody (22)
2015 Chicago Med (TV seriál)
Mistaken (S01E04)
Pickle and Peanut (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
Never Forget I Love You (S03E09)
Forget My Name (S03E08)
A Dead Kid, a Notebook, and a Lot of Maybes (S03E07)
další epizody (23)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
Called in Dead (S02E09)
Assignment of the Year (S02E08)
They'll Have to Go Through Me (S02E07)
další epizody (24)
Chicago Fire (TV seriál)
Nobody Touches Anything (S03E07)
Wow Me (S03E02)
Real Never Waits (S02E22)
další epizody (8)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
Rhymes with Shout (S02E08)
2012 Parťáci (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Cliff Mantegna (S01E07)
Megan O'Harová (S01E06)
Nanette Babcock (S01E03)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)

TV pořady

2017 23rd Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Passion Pit - Carried Away (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2003 One Tree Hill (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(92)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace