foto

Sarah Douglas

  • nar. 12.12.1952 (67 let)
    Stratford-on-Avon, Warwickshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Sarah se narodila a vyrůstala v rodišti dramatika Williama Shakespearea, v anglickém Stratford-Upon-Avon. Její otec Edward byl pilotem britského královského letectva, její matka Beryl byla fyzioterapeutkou, která pracovala často s herci. Už od dětství Sarah věděla, že se chce věnovat herectví. Ve čtrnácti letech jela na turné po Evropě s prestižní britskou divadelní společností National Youth Theatre. Poté studovala divadlo na Rose Burford Drama School. Aby se uživila, nějakou dobu pracovala v továrně a také na sterilizačním oddělení v nemocnici. Začala také studovat učitelství angličtiny a divadla a načas přesídlila do Francie. Herectví ji ale stejně dostihlo.

Po ukončení školy v roce 1973 získala svou první filmovou roli Catherine ve sci-fi thrilleru THE FINAL PROGRAMME, stejně jako roli Jennie Garrett v televizním seriálu THE INHERITORS. Další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat, jednou z nich byla hlavní ženská role Diane v kontroverzním kriminálním dramatu THE BRUTE (1977). V tomtéž roce přišel na řadu její první americký film – dobrodružné sci-fi THE PEOPLE THAT TIME FORGOT. Za výkon v tomto filmu byla o rok později nominována na Saturn Award. Během natáčení tohoto filmu se Sarah zúčastnila castingu na SUPERMANA (1978), kde získala roli záporné postavy Ursy. Stejnou roli hrála i v pokračování SUPERMAN 2 z roku 1980. V přestávce mezi těmito dvěma filmy si stihla střihnout roli Belly Harringtonové v seriálu THUNDERCLOUUD (1979). V roce 1984 po dlouhém váhání přijala roli královny Taramis ve snímku CONAN NIČITEL. V letech 1983 – 1985 poté ztvárňovala Pamelu Lynch v seriálu FALCON CREST. V roce 1991 se blýskla v hlavní ženské roli Galy v životopisném snímku DALÍ – jejím hereckým partnerem byl Lorenzo Quinn. Později se objevila v epizodních rolích velkého počtu seriálů, ale od roku 2000 už o ní ve filmové branži není příliš slyšet.

V roce 1981 se jejím manželem stal herec Richard LeParmentier. Jejich manželství ale nevydrželo a pár se rozvedl v roce 1984.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Vánoční princ: Královské dítě
2018 A Christmas Prince: The Royal Wedding
2017 Vánoční princ
2016 Displacement
2012 Striptérky vs. Vlkodlaci
2011 Halloween: H33
2010 Město čarodějnic (TV film)
2007 Gryfon (TV film)
2006 Superman II: Verze Richarda Donnera
1999 Changing Directions
1998 Ďábelská hora
1997 Asylum
1996 Stepfordští manželé (TV film)
Vládce času (TV film)
1995 Monster Mash: The Movie
Spit Fire
The Demolitionist
Voodoo: Kruté čarodějnictví
1993 Havraní Tanec
Moskyti
Návrat živé smrti 3
Tajemství rytířů Delta
1992 Meatballs: Na plný plyn
1991 Beastmaster 2 - Pán šelem: Branou času
Dalí
Mistr loutkář III: Toulonova pomsta
Tagget (TV film)
Umění umírat
1989 Návrat muže z bažin
1988 Nightfall
1987 Eight Is Enough: A Family Reunion (TV film)
Moje spravedlnost
1986 Sluneční děti
1984 Ničitel Conan
1980 Superman 2
1978 Superman
1977 Esther Waters (TV film)
Lidé zapomenutí časem
The Brute
1976 Meriel, the Ghost Girl (TV film)
1974 Dracula (TV film)
1973 Secrets (TV film)
Secrets (TV film)
The Final Programme

TV seriály

2018 Supergirl (TV seriál)
Fort Rozz (S03E11)
2012 Green Lantern: The Animated Series (TV seriál)
Dark Matter (E25)
Scarred (E23)
Cold Fury (E19)
další epizody (5)
2004 The Brief (TV seriál)
2001 Heavy Gear: The Animated Series (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Horká stopa L.A. (TV seriál)
Electra (S01E04)
1998 Hvězdná brána (TV seriál)
Tok'rové 2 (S02E12)
Tok'rové 1 (S02E11)
1996 Skutečná dobrodružství Jonnyho Questa (TV seriál)
Superman: The Animated Series (TV seriál)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
Kráčející smrt (S01E10)
Gargoyles (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
1993 Almost Home (TV seriál)
1991 Tarzan (TV seriál)
1990 Zrozen ze síly blesku (TV seriál)
1989 A Fine Romance (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1987 Remington Steele (TV seriál)
Steele Hanging in There: Part 2 (S05E03)
Steele Hanging in There: Part 1 (S05E02)
1986 Matlock (TV seriál)
Sledge Hammer, policajt s.r.o. (TV seriál)
The Wizard (TV seriál)
1985 To je vražda, napsala (TV seriál)
Zazpívám ti o vraždě (S02E05)
1984 V (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
1983 Hotel (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Bodie se mstí (S04E02)
1979 Thundercloud (TV seriál)
1978 Return of the Saint (TV seriál)
1976 Howerd Confessions, The (TV seriál)
Space: 1999 (TV seriál)
The AB Chrysalis (S02E12)
1974 Inheritors, The (TV seriál)
Seven Faces of Woman (TV seriál)
1973 BBC2 Playhouse (TV seriál)
Black and Blue (TV seriál)
Warship (TV seriál)
1972 Pebble Mill (TV seriál)
1971 Justice (TV seriál)
1966 The Spies (TV seriál)

Dokumentární

2006 You Will Believe: The Cinematic Saga of Superman
2001 Magic Behind the Cape, The
1993 Celebrity Guide to Entertaining, The
1991 Making of 'Beastmaster 2: Through the Portal of Time', The
1980 Making of 'Superman II' (TV film)
1978 Making of 'Superman: The Movie', The (TV film)

Host

TV pořady

1984 Battle of the Network Stars XVI (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky