foto

Gena Lee Nolin

  • nar. 29.11.1971 (46 let)
    Duluth, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gena Lee Nolin se narodila v městě Duluth ve státě Minessota. Během svého dětství žila na farmě a milovala rybaření, mužský basketbal, volejbal a softbal. Později se přestěhovala do Las Vegas, kde pracovala jako servírka. Po výhře v soutěži krásy a zisku titulu Miss Las Vegas upoutala pozornost několika modelingových agentur. Získala také titul Miss Barbizon USA a zvítězila v soutěži „Look of the Year“. Poté se přestěhovala do Los Angeles, aby se věnovala herectví a studovala bytový design. V roce 1993 si nechala udělat plastiku prsou.

Brzy nato se objevila v seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ jako modelka Sandy. Po roce 1995 přišla její největší role – role záchranářky Neely Capshaw v seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA. Tato role byla původně napsána pouze pro jednu epizodu, ale Gena si získala diváky natolik, že se stala stálým členem hereckého štábu. V roce 1998 seriál opustila a začala hrát hlavní roli v dobrodružném seriálu SHEENA. V roce 2001 pózovala nahá pro časopis Playboy a neustále tak zvyšovala svou popularitu zejména u mužské části publika. Seriál SHEENA však byl v roce 2002 pro malý zájem diváků ukončen. Od té doby už Gena výraznější hereckou příležitost nedostala a není o ní příliš slyšet.

Její osobní život připomíná trochu horskou dráhu - jednou dole a jednou nahoře. Její první manželství z roku 1991 s Davidem Alanem Feilerem trvalo přesně měsíc a jeden den. V roce 1993 pak potkala Grega Fahlmana a v listopadu téhož roku se vzali. V roce 1997 se jim narodil syn Spencer. V roce 2004 se Gena s Gregem rozvedli a Gena se začala scházet s hokejistou Calgary Flames Calem Hulsem. V září téhož roku se za něj Gena provdala a je za něj provdána dodnes. S Calem mají dvě děti: syna Hudsona Lee, který se narodil v dubnu 2006 a dceru Stellu Monroe, která se narodila v prosinci 2008. Ve volném čase se Gena věnuje zahradničení a svým dvěma zvířecím miláčkům – kočce a kokršpanělovi.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Killing Hasselhoff
2016 Žraločí tornádo 4 (TV film)
2006 Beyond Legend Johnny Kakota
2003 Pobřežní hlídka: Havajská noc (TV film)
2000 Flunky, The
1999 Muži bez zábran
1998 Baywatch: White Thunder at Glacier Bay
1994 Rockeři

TV seriály

2004 Great American Celebrity Spelling Bee, The (TV seriál)
2000 Sheena (TV seriál)
1997 That's Incredible! (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)

Dokumentární

2003 G-Phoria (TV film)
2002 Pet Star (TV seriál)
Price Is Right: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2010 Comedy Central Roast of David Hasselhoff (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2002 Miss Universe Pageant (TV pořad)
2001 Faktor strachu (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1972 The New Price Is Right (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace