foto

Ashley Scott

  • nar. 13.7.1977 (41 let)
    Metairie, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ashley se narodila v Metairii a vyrůstala v Charlestonu. Rodiči jsou Joe Scott (zdravotní bratr) a Andrea Meister (administrativní pracovnice). První zkouška v záři reflektorů byla v jejím raném dětství, coby dětská modelka. Během teenagerských let se přestěhovala do New Yorku a dělala modeling mezinárodně, svoje módní show předváděla například v Miami, Paříži či Londýně.

Když se rozhodla zkusit štěstí jako herečka, natrefila na správnou cestu. Ve svém prvním konkurzu nalezla samu sebe při zkoušce s Al Pacinem. Ačkoli roli nedostala, byla rozhodnuta držet se herectví.

První veliký zlom přišel v roce 2000 s rolí v televizní sérii DARK ANGEL, kde hrála Ashu Barlowe. O rok později zazářila v dramatickém sci-fi Stevena Spielberga A.I.: UMĚLÁ INTELIGENCE jako Gigolo Jane. Její opravdu první veliká role přišla v akčně-dobrodružné sérii BIRDS OF PREY, kde si zahrála Helen Kyle (a její alter-ego Huntress).

V roce 2003 jsme ji mohli vidět v akčním thrilleru S.W.A.T. - Jednotka Rychlého Nasazení a o rok později ve filmu WALKING TALL po boku Dwayna Johnsonona (známějšího jako 'The Rock'). V průběhu dalších let se dočkala i větších rolí např. ve filmu INTO THE BLUE nebo v seriálu JERICHO, kde si zahrála jednu z nejdůležitějších postav (Emily Sullivan).

Zajímavosti : Ashley údajně trpí dyslexií (potíže s čtením a psaním) a má 2 tetování - fénixe na zadečku a iniciály svého manžela na krku.

Jakub "Jeremy.jk" Kroutil

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Tale of Two Coreys (TV film)
2017 A Stranger with My Kids (TV film)
A Woman Deceived (TV film)
Fatal Defense
One Small Indiscretion (TV film)
2016 A Killer Walks Amongst Us
Síla slibu
2015 16 and Missing
2013 Perfect Boyfriend, The (TV film)
Porotci (TV film)
To je moje dítě (TV film)
Vánoční výlet (TV film)
2012 Nebezpečný podnájemník
2010 Vánoční zásilka
2009 12 kol
2008 Skandály ze života zvířat
2007 Království
2006 Podvod (TV film)
Pokouřeníčko
2005 Do hlubiny
Miluji tě k sežrání
2004 Kráčející skála
Ztracen
2003 S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
2001 A.I. Umělá inteligence

TV seriály

2015 UnREAL (TV seriál)
Savior (S01E07)
Fly (S01E06)
Truth (S01E05)
další epizody (7)
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Posedlost (S07E21)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
Tým v ohrožení (S07E19)
2006 Jericho (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)

Dokumentární

2013 Grounded: Making The Last of Us

Hudební videoklipy

2009 Jamie Foxx feat. T-Pain - Blame It (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace