foto

Magnus Martens

  • nar. 25.4.1973 (44 let)
    Stord, Norsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Magnus Martens (1973, Stord, Norsko) se od doby studia na London Film School (1993-96) trvale věnuje komediálnímu žánru. Kromě své kariéry v oblasti diváckého filmu, kde dnes v Norsku patří mezi nejlepší a nejvíce etablované režiséry a scenáristy, realizuje se v těchto profesích rovněž v televizi. To, že si po léta kultivoval cit pro různé druhy komické nadsázky, se promítlo do jeho jedinečného stylu, výrazného a specificky zabarveného. Jeho krátké filmy i celovečerní debut s titulem United (2003) uspěly jak u domácího publika, tak na mezinárodních festivalech. Coenovsky laděný Jackpot, natočený podle původního námětu slavného a plodného Martensova krajana, spisovatele Joa Nesbøho, je režisérovým třetím celovečerním filmem.

47. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2011 Jackpot
2006 Potkan 007
2003 United
2002 Utopie - Nejvíc lidí žije v Číně
1999 Eddie Stargazer

TV seriály

2017 Will (TV seriál)
What Dreams May Come (E07)
Something Wicked This Way Comes (E06)
Good Behavior (TV seriál)
All the Things (S01E10)
2016 Good Behavior (TV seriál)
From Terrible Me (S01E03)
12 opic (TV seriál)
Poslání (S02E02)
Power (TV seriál)
I Call The Shots (S03E09)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Uprising (S04E03)
2015 12 opic (TV seriál)
Zásah shůry (S01E10)
Banshee (TV seriál)
Život jako noční můra (S03E04)
Kam zmizel Hood? (S03E03)
2003 Uti vår hage (TV seriál)
1998 Åpen post (TV seriál)
1991 U (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Jackpot
2003 United
1999 Eddie Stargazer

TV seriály

1991 U (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace