foto

Johannes Roberts

  • nar. 24.5.1976 (44 let)
    Cambridge, Anglie, Velká Británie

Biografie

Johannes Roberts je režisér a scenárista, který režijně debutoval už v pětadvaceti letech se sci-fi snímkem Sanitarium (2001). Následující čtyři roky pak téměř každý rok vytvořil jeden žánrový film. Větší úspěch ale zaznamenal až s hororem F (2010), v němž se pedagogický sbor stane po vyučovací době předmětem teroru ze strany žáků. Snímek byl uveden na několika žánrových festivalech, včetně prestižního festivalu v Sitges, a byl distribuován v řadě zemí.

Do světa studentů se vrátil i v následujícím televizním filmu V pařátech smrti (2011), kde žáci musejí bojovat proti smrtelné kletbě. Jeho další projekt Storage 24 (2012) se stal hned v několika oblastech komerčním hitem, přestože jeho kritické ohlasy nebyly zdaleka jednoznačné. Ve stejném roce, kdy natočil 47 metrů (2017), dokončil také snímek Temná strana dveří (2016).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 47 metrů: Mimo klec
2017 47 metrů
2016 Temná strana dveří
2010 F

TV seriály

2006 When Evil Calls (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2001 Sanitarium