foto

Luke Perry

  • nar. 11.10.1966 (52 let)
    Mansfield, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Luke Perry, narozen jako Coy Luther Perry III. Je rozvedený, se svou bývalou manželkou Rachel Sharp má 2 děti - syna a dceru. Luke je milovníkem zvířat - má 2 psy a prase. Než se uchytil u filmu, vystřídal mnoho zaměstnání.

U nás se proslavil díky seriálu BEVERLY HILLS 90210. Díky této roli se v roce 2005 umístil na 6. místě v žebříčku Největší televizní idol -náctiletých diváků pořádanou v Americe. Původně se zajímal o roli Stevea, ale nakonec mu byla přidělena role Dylana, která mu byla upravena přímo na tělo. Během natáčení BEVERLY HILLS si stihl zahrát ve filmu 5.ELEMENT, AMERICAN STRAYS, THE FLORENTINE. S Rogerem Moorem si zahrál ve filmu ENEMY.

Hlavní roli si vyzkoušel ve filmu 8 SEKUND, kde hrál jezdce rodea, na kterou trénoval 18 měsíců a dokonce ho i spoluprodukoval. V poslední době účinkuje spíše v tv seriálech, např. JEREMIAH nebo WINDFALL.

rumbiq

Herecká filmografie

Filmy

2019 Once Upon a Time in Hollywood
2018 The Griddle House
2017 It's Gawd!
2016 Love in Paradise (TV film)
Race to Redemption
2015 Black Beauty
Dudes & Dragons
Jesse Stone: Ztracen v Paradise (TV film)
Vítejte doma (TV film)
2014 Climbing Life
Fandango
K-9 Adventures: Legend of the Lost Gold
Můj soused rocker
2013 Cesta za spravedlností: Srdcová královna (TV film)
Flat Chested
K-9 Adventures: A Christmas Tale
Red Wing
2012 Cesta za spravedlností: V dobrém či zlém (TV film)
2011 Pomsta a spravedlnost (TV film)
2010 Final Storm
Good Intentions
Hanna's Gold
Černobílé blues
2009 A Swedish Midsummer Sex Comedy
Angel and the Bad Man (TV film)
Ničivá bouře (TV film)
Sam Steele and the Junior Detective Agency
Teror na palubě
Upstairs
2008 Dcera nevěsty (TV film)
Slovo muže (TV film)
2007 Alice Upside Down
Plácek 3
2005 Supernova (TV film)
Vrať se ke dřezu!
Země v ohrožení (TV film)
2003 Down the Barrel
2002 V zajetí mlhy
Válka dobytkářů (TV film)
2001 Bermudský trojúhelník (TV film)
Nepřítel
Špína
2000 Attention Shoppers
Last Buckaroo, The (TV film)
1999 Bar Florentine
Bouřka
Heist, The
Night of the Headless Horseman, The (TV film)
1998 Nebezpečné podezření (TV film)
1997 Do posledního dechu
Invaze (TV film)
Pátý element
Riot (TV film)
1996 American Strays
Propast
1995 Vacanze di Natale 95
1994 8 sekund
1993 At Home with the Webbers (TV film)
For Our Children
1992 Buffy, zabíječka upírů
Věčná blaženost
1991 Horké hlavy

TV seriály

2019 Riverdale (TV seriál)
Epizoda 22 (S03E22)
Epizoda 21 (S03E21)
Epizoda 20 (S03E20)
další epizody (14)
2018 Riverdale (TV seriál)
Chapter Forty-Three: Outbreak (S03E08)
Chapter Forty-Two: The Man in Black (S03E07)
Chapter Forty-One: Manhunter (S03E06)
další epizody (20)
Myšlenky zločince (TV seriál) - a.z.
300 (S14E01) - a.z.
2017 Riverdale (TV seriál) - herec, a.z.
Chapter Twenty Two: Silent Night, Deadly Night (S02E09)
Chapter Twenty One: House of the Devil (S02E08)
Chapter Twenty: Tales from the Darkside (S02E07) - a.z.
další epizody (22)
2016 The Edge and Christian Show That Totally Reeks of Awesomeness (TV seriál)
2015 Ties That Bind (TV seriál)
2014 Closer: Nové případy (TV seriál)
Utržení ze řetězu (S03E08)
2011 Tělo jako důkaz (TV seriál)
2010 FCU: Fact Checkers Unit (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Future Job (S02E13)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Minimální ztráta (S04E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Trials (S10E01)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
His Visit: Day Nine (E10)
His Visit: Day Eight (E09)
His Visit: Day Seven (E08)
další epizody (10)
2006 Windfall (TV seriál)
2005 Will a Grace (TV seriál)
Když práčka lapají (S07E17)
2002 Jeremiah (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Dream a Little Dream of Me (S05E03)
Laws of Gravity (S05E02)
Visitation (S05E01)
2001 Oz (TV seriál)
Famous Last Words (S04E16)
Even the Score (S04E15)
Orpheus Descending (S04E14)
další epizody (7)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Příběh z první stránky (S02E19)
1997 Pepper Ann (TV seriál)
1996 Incredible Hulk, The (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Mortal Kombat: The Animated Series (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Holky z Buffalo (S06E02)
Domov (S06E01)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Šáša Krusty je zrušen - šáša Krusty má padáka (S04E22)
1983 Loving (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2017 John G. Avildsen: King of the Underdogs
King Cake: A Big Easy Story
2003 Beverly Hills 90210: 10-Year High School Reunion (TV film)
2002 Cowboy Up: Inside the Extreme World of Bull Riding
John Wayne Made Me Cry: Our Western Heros (TV film)
2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Beverly Hills 90210: Our Favorite Moments (TV film)
1992 Time Out: The Truth About HIV, AIDS, and You
Untitled 'Buffy the Vampire Slayer' Featurette (TV film)
1991 Idols (TV film)

TV pořady

2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Just for Laughs: Montreal Comedy Festival (TV pořad)
The Teen Choice Awards 1999 (TV pořad)
1994 In a New Light '94 (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 The Killers feat. Wild Light & Mariachi El Bronx - ¡Happy Birthday Guadalupe! (hudební videoklip)
1986 Twisted Sister: Come Out and Play (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace