foto

Lukáš Bech

  • nar. 27.11.1972 (47 let)
    Praha, Československo

Biografie

Lukáš Bech se narodil 27. listopadu 1972 v Praze. Už v pouhých pěti letech si jeho talentu všimla Věra Chytilová. Ihned ho obsadila do filmu PANELSTORY ANEB JAK SE RODÍ SÍDLIŠTĚ (1979). Role mu velice sedla a bylo jasné že nebude jeho jediná.

Poté byl dosazován do dětských filmů a pohádek. Mezi jeho asi nejznámější role patřily ty v RUMBURAK (1984), LUCIE, POSTRACH ULICE (1984) a ..A ZASE TA LUCIE (1984). Filmy nebyly to jediné kde hrál. Objevoval se také v Národním divadle a v Divadle S.K.Neumanna.

Za jeho největší herecký úspěch je považována role Čestmíra v seriálu LÉTAJÍCÍ ČESTMÍR. On sám prohlásil, že je rád že Čestmíra hrál právě on. Kvůli častým problémům s hlasivkami musel však s herectvím přestat. Nedokončil ani studia na pražské pedagogické a právnické fakultě.

Jeho cesty směřovaly do Holandska, kde byl obchodním ředitelem firmy na distribuci filmů. Poté už jen sehrál menší role v divadle a ve filmu ŠEPTEJ (1996). Jeho poslední filmová role byla v roce 2005 ve filmu KLETBA BRATŘÍ GRIMMŮ.

Darek „kartac" "darek kartac" Rücker

Herecká filmografie

Filmy

2020 Narziss und Goldmund
Veterán (TV film)
2019 Ottilie von Faber-Castell – Eine mutige Frau (TV film)
Schneewittchen und der Zauber der Zwerge (TV film)
Spider-Man: Daleko od domova
2018 Metanol (TV film)
2017 Rübezahls Schatz (TV film)
Zahradnictví: Nápadník
2016 Já, Olga Hepnarová
Návštěvníci 3: Revoluce
2005 Kletba bratří Grimmů
1996 Šeptej
1987 Půl pejska (TV film)
1985 Malý vodní had (TV film)
Mít někoho do deště (TV film)
1984 Rumburak
1983 ...a zase ta Lucie!
Lucie, postrach ulice
Putování Jana Amose
1982 Potrhlá Andula (TV film)
Výlet do Prahy (TV film)
Zahrada dětí (TV film)
Zelená vlna
1981 Hodina života
Kaňka do pohádky
Povídka malostranská (TV film)
Počítání oveček (TV film)
Záhada u půdy (TV film)
1980 Zločin na poště (TV film)
1979 Brontosaurus
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
Syn (TV film)

TV seriály

2021 Spy City (TV seriál)
2019 Whiskey Cavalier (TV seriál)
První mise (E02)
2018 Rédl (TV seriál)
Ivana (E03)
Dáma a Král (TV seriál)
Tóny smrti (S02E02)
Krmelec U Muflona (TV seriál)
Pytlák (E08)
12 opic (TV seriál)
Konec (S04E01)
2017 Charité (TV seriál)
Zeitenwende (S01E06)
Götterdämmerung (S01E05)
Wundermittel (S01E04)
další epizody (6)
Trapný padesátky (TV seriál)
Manžel (E08)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
další epizody (4)
2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
1983 Létající Čestmír (TV seriál)
Poslední květina (E06)
Rodina na větvi (E05)
Velký vezír (E04)
další epizody (6)
Návštěvníci (TV seriál)
Stane se zítra (E11)
Stříbrná žíla (TV seriál)
Vedoucí a Gabriela (E06)
Objev (E05)
Fotografie (E04)
další epizody (6)
1980 Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)

Dokumentární

2017 Das Luther-Tribunal - Zehn Tage im April (TV film)
2015 Tajemství dětských hvězd (TV film)

Host

TV pořady

2008 Mr. GS (TV pořad)