foto

Clovis Cornillac

  • nar. 16.8.1967 (50 let)
    Lyon, Rhône, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Clovis Cornillac, syn Mirian Boyerové a Rogera Cornillaca, se narodil 16. 8. 1967 v Lyonu ve Francii, ve znamení Lva. Jako malý kluk se chtěl stát boxerem. S Caroline Proustovou má dvě dcery, dvojčata Alici a Lili.

Tento francouzský herec si zahrál v mnoha filmech. Z těch známějších stojí za zmínku například Nesnesitelná lehkost bytí (1988), Příliš dlouhé zásnuby (2004) nebo Sky fighters: Akce v oblacích (2005). V roce 2004 vyhrál francouzského Césara za vedlejší mužskou roli v (u nás ne moc známém) filmu Mensonges et trahisons et plus si affinités...

V novém pokračování hrané verze příběhů o Asterixovi a Obelixovi, jménem Asterix a Olympijské hry (2008), nahradil v hlavní roli Asterixe Christiana Claviera.

Martin "Stegr" Štěrba

Herecká filmografie

Filmy

2017 Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Sahara
2016 Brice 3
2015 Un peu, beaucoup, aveuglément
2013 Velký závod
2012 Mes Héros
Radiostars
2011 Dans la tourmente
Fotr na inzerát
Mister BOB (TV film)
Une folle envie
Zabijácké rekviem
2010 600 kilo zlata
Dva pitomci z Paříže
L'Amour c'est mieux à deux
2009 Bellamy
La sainte Victoire
2008 Asterix a Olympijské hry
Ca$h
Nový protokol
Paříž 36
2007 Jeskyně smrti
Lucky Luke na Divokém západě
Scorpion
2006 Poltergay
Tygrova brigáda
Zmije
2005 Brice de Nice
Close-Up
Další, prosím!
Gris blanc (TV film)
Kaktus
Sky Fighters: Akce v oblacích
2004 Doo Wop
Gillesova žena
Grossesse nerveuse
Mensonges et trahisons et plus si affinités...
Princezna z Malabaru
Příliš dlouhé zásnuby
2003 Après la pluie, le beau temps
Je t'aime, je t'adore
La petite semaine, À
Mariées mais pas trop
Orages (TV film)
Une affaire qui roule
Vert paradis
2002 Bois ta Suze
Na krev
Soukromé záležitosti
Znamení ve zdi
2001 Gregoir Moulin proti lidskosti
Tea Time
2000 Amour prisonnier, L' (TV film)
Île bleue, L' (TV film)
1999 Karnaval
Sam (TV film)
Vilains, Les (TV film)
1998 Mère Christain, La
Échappée, L' (TV film)
1997 Ouvrez le chien
1996 Billard à l'étage (TV film)
1995 Bons baisers de Suzanne
Marie-Louise ou la permission
1994 Bavure, La (TV film)
Les mickeys
Un été à l'envers (TV film)
Zamilovaní
1993 Pétain
Traverser le jardin
1991 Les dessous de la passion (TV film)
Trois nuits
1990 Trésor des îles chiennes, Le
1989 Suivez cet avion
1988 Années sandwiches, Les
Il y a maldonne
Nesnesitelná lehkost bytí
1985 Hors-la-loi
1984 Tu peux toujours faire tes bagages (TV film)

TV seriály

2015 Chefs (TV seriál)
2001 Central nuit (TV seriál)
1997 Combats de femme (TV seriál)
1992 Bonne chance Frenchie (TV seriál)
Police Secrets (TV seriál)
1982 Village sur la colline, Le (TV seriál)

Dokumentární

2015 Alésia: Poslední bitva (TV film) - vyp.
2011 Belmondo, itinéraire... (TV film)
2008 Le nouveau protocole: le making of
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
Pierre Richard (TV film)
Premiers pas (TV film)
2004 L'envers du désir
1998 Comme au cinéma (TV seriál)
1987 La nuit des Molières (TV seriál)

TV pořady

2016 Vivement la télé (TV pořad)
2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
La traversée du miroir (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
Ma plus belle émotion de tournage (TV pořad)
2007 Les stars se dépassent pour ELA (TV pořad)
Rencontres de cinéma (TV pořad)
Un jour, un destin (TV pořad)
2006 Jamel comedy club (TV pořad)
Jour de fête (TV pořad)
On n'est pas couché (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 La méthode Cauet (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace