foto

Jessica Capshaw

  • nar. 9.8.1976 (41 let)
    Columbia, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka se narodila 9.8.1976 ve městě Kolumbie, státě Missouri. Její otec byl obchodníkem a matka(Kate Capshaw) herečkou. Nejdříve žila v Missouri, ale pak se celá rodina přestěhovala do New Yorku a to kvůli modelingové kariéře její matky. Její matka se ale po nějaké době rozvedla, a když bylo Jessice 15 let, provdala se za známého režiséra Stevena Spielberga. Díky tomuto sňatku byla Jessica vtažena do nového světa filmu.

V roce 1994 dokončila školu Harvard-Westlake a v roce 1998 promovala na Brownově univerzitě s anglickým vzděláním. Poté nějakou dobu navštěvovala Královskou akademii divadelního umění v Londýně.

Jessica si zahrála v několika seriálech, z nichž nejznámější je POHOTOVOST, ROMEO FIRE a nebo v seriálu THE PRACTICE, kde ztvárnila roli prokurátorky Jamie Stringer. Nejvýznamnější seriálovou rolí však byla role pediatričky Arizony Robbinsové, přítelkyně Callie Torresové, v seriálu CHIRURGOVÉ. Z filmů stojí za zmínku VALENTINE, MINORITY REPORT nebo BLIND TRUST.

lucieK

Herecká filmografie

Filmy

2014 Nebojácné pastelky
2010 One Angry Juror (TV film)
2007 Dvojnásobná vražda (TV film)
2006 Pánská jízda
2003 Letuška 1. třídy
2002 Mesmerist, The
Minority Report
2001 Valentine
2000 Big Time
Killing Cinderella
1999 Milostný dopis
1998 Denial
1997 Kobylky

TV seriály

2017 Chirurgové (TV seriál)
Out of Nowhere (S14E08)
Who Lives, Who Dies, Who Tells Your Story (S14E07)
Come on Down to My Boat, Baby (S14E06)
další epizody (8)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Pravda v louhu (S02E05)
Matka a dítě v zátoce (S02E02)
2005 Na Západ (TV seriál)
Thick and Thin (TV seriál)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2002 Romeo Fire (TV seriál)
1999 Nebe, peklo, ráj (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace