foto

Rebecca Gayheart

  • nar. 12.8.1971 (46 let)
    Hazard, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Vypiji nejméně pět lahví vody a spím minimálně osm hodin denně.“

Americká herečka Rebecca Gayheart se narodila 12. srpna 1971 ve městě s dobrodružně znějícím názvem Hazard ve státě Kentucky a vyrostla poblíž v městečku se sotva osmi sty obyvateli Pinetop. Směsice původu Italské, Irské, Německé a Cherokeeské krve dala vzniknout jejímu zajímavému vzhledu a tak není divu, že se z dívky stala brzy modelka a v patnácti letech se přestěhovala do New Yorku za štěstím.

Během prvního roku v New Yorku dokončila střední školu a začala studovat herectví, kde jinde než v institutu Lee Strasberga. Na celkem slušné živobytí si vydělávala jako modelka předvádějící spodní prádlo a její fotografie bez dechu hltaly předplatitelé katalogů Sears a JCPenney. Začátkem devadesátých let začala vystupovat v sérii reklam jako tzv. „Noxzema girl“ a její kariéra se dala do pohybu. Svou první televizní zkušenost získala v mýdlové opeře LOVING, kde hrála dívku posedlou svým učitelem. Během několika následujících let se v televizi slušně rozkoukala a zahrála si v sérii ZTRACENÝ SYN, sci-fi seriálu EARTH 2, televizním filmu SMRTÍCÍ INVAZE a v populární puberťáckém seriálu BEVERLY HILLS 90210, kde ztvárnila objekt touhy playboye Luka Perryho.

Od roku 1997 se Rebecca začíná objevovat i na filmovém plátně. Nejprve v komedii NENÍ CO ZTRATIT s duem Tim Robbins a Martin Lawrence v hlavních rolích a pak v pokračování populárního hororu s názvem VŘÍSKOT 2. V roce 1998 se objevila ve filmu MĚSTSKÁ LEGENDA a o rok později s Pam Grier a Rose McGowan ve snímku ĎÁBELSKÁ HRA. Tentýž rok rovněž ztvárnila roli Samanthy Price v seriálu WASTELAND a zrušila zásnuby se známým režisérem Brettem Ratnerem.

V novém miléniu už konečně začala u filmu dostávat regulérní role, když se objevila v Tarrantinově a Rodriguezově snímku OD SOUMRAKU DO ÚSVITU: DCERA OBĚŠENCE a SHADOW HOURS. Užuž to vypadalo, že filmu s konečnou platností prorazí, když se stala tragédie. 13. června 2001 si razila cestu ulicemi Los Angeles ve svém autě a s mobilem u ucha, když náhle srazila devítiletého chlapce, který na následky srážky zemřel druhý den v nemocnici. Rebecca vyvázla od soudu s tříletou podmínkou, ročním zákazem řízení, tučnou pokutou a 750 hodinami veřejně prospěšných prací.

„Řekl jsem ženě, už nikdy ji nesmíme nechat řídit!“

Tato slova pronesl její otec po soudním procesu a očividně nikomu nebylo moc do zpěvu. Dokonce i v liberálním Hollywoodu je přejíždění hispánských chlapečků autem silné kafe a tak se zákonitě tento incident podepsal i na její kariéře. Sice získala roli v seriálu FIREFLY, avšak po jednom dni natáčení byla nahrazena Morenou Baccarin.

Naštěstí pro ni přišel v roce 2003 seriál MRTVÍ JAKO JÁ a s ním i postava Betty. 29. října 2004 pak pro změnu přišly šťastnější chvilky v podobě svatby s hercem Ericem Danem a od roku 2006 se objevuje v seriálu VANISHED.

Zbyněk "PetrPan2" Lubovský

Herecká filmografie

Filmy

2017 Grey Lady
2013 G.B.F.
2007 Bunny Whipped
2006 Scarlett (TV film)
2005 Ďábelský Santa
Christmas Blessing, The (TV film)
2002 Samá voda
2001 Doppelganger
Harvard Man
Jawbreaker Movie Special (TV film)
2000 Hodina stínů
Temná legenda 2
1999 Ďábelská hra
Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera
Puppet
1998 Příliš jednoduché
Temná legenda
1997 Invaze (TV film)
Není co ztratit
Vřískot 2
1996 Somebody Is Waiting
1994 Earth 2 (TV film)
Ztracený syn (TV film)
Ztracený syn 3 (TV film)
Ztracený syn 4 (TV film)
1990 Whatever Happened to Mason Reese

TV seriály

2008 Uklízeč (TV seriál)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Spáleniště (S05E22)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
2003 Mrtví jako já (TV seriál)
Noční ptáci (S01E12)
Zmatek mezi Smrtonoši (S01E05)
Akce a reakce (S01E04)
další epizody (6)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
2001 Inside Schwartz (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
1999 Wasteland (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
1994 Země 2 (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)

Dokumentární

2005 Before, During and 'After the Sunset'
2004 Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Film o filmu: Tajemství Vřískotu

TV pořady

2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2002 Me and Daphne
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace