foto

Sofia Helin

  • nar. 25.4.1972 (46 let)
    Hovsta, Örebro län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sofia Margareta Götschenhjelm Helin (nar. 25. dubna 1972, Hovsta) je švédská herečka, která v roce 2001 dostudovala divadelní akademii ve Stockholmu. O dva roky později si zahrála Kláru ve filmu ODSTŘELOVAČ (Rånarna). Její další hlavní role na sebe nenechala dlouho čekat – za ztvárnění Mii ve filmu LIDÉ Z DALECARLIE (Masjävlar) byla nominovaná na Guldbagge award (cena udělovaná od roku 1964 Švédským filmovým institutem). V poslední době o sobě Sofia dala vědět hereckou účastí na triologii o templářském rytíři Arnu Magnussonovi v režii Petera Flintha.

HYNATA

Herecká filmografie

Filmy

2018 Lifeboat
2017 Cesta časem
Sněhulák
That Good Night
Ženou z boží vůle
2013 Ragnarok
2009 Metropie
2008 Arn - Riket vid vägens slut
Dobrá rada
2007 Arn
Letuška
2006 Sökarna - Återkomsten
2005 Blodsbröder
2004 Lidé z Dalecarlie
Čtyři odstíny hnědé
2003 Odstřelovač

TV seriály

2018 Most (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (8)
2017 Pod jedním nebem (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2015 Most (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2013 Most (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2011 Most (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2007 Leende guldbruna ögon (TV seriál)
2002 Tusenbröder (TV seriál)
Stíny nad Stockholmem (TV seriál)
Sista vittnet (S02E08)
1998 Aspiranterna (TV seriál)
1997 OP7 (TV seriál)
1996 Anna Holt - polis (TV seriál)
1992 Rederiet (TV seriál)

Dokumentární

2014 Nordic Noir

TV pořady

2013 Nordisk prisgalla (TV pořad)
2006 Robins (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace