foto

Avril Lavigne

  • nar. 27.9.1984 (34 let)
    Belleville, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato kanadská herečka a zpěvačka se narodila 27. září 1984 v kanadském městečku Napanee, stát Ontario. Celým jménem se jmenuje Avril Ramona Lavigne. Má dva sourozence, mladší sestru Michelle a staršího bratra Matta. Její rodiče pocházejí z Francie. Zpívat začala již jako malá v kostelním sboru. Když jí bylo asi deset let, vyhrála v jedné rozhlasové stanici možnost zazpívat si se slavnou Shanií Twain. Když jí bylo třináct let, začala skládat vlastní písničky. Své nahrávky poslala do různých hudebních vydavatelství.

Všiml si jí šéf hudebního vydavatelství Arista Records. Chtěl s Avril udělat popovou hvězdu, což se jí ovšem nelíbilo. Když byla starší, odcestovala do Los Angeles, kde se spojila s Nettwerk Management. Jako zpěvačka se prosadila díky písním Complicated a Sk8er boi, které pochází z debutového alba, které nese název Let go. Tohle album se po několika týdnech stalo platinovým. Její druhé album Under my skin zaznamenalo také velký úspěch.

Kromě zpívání se chce Avril prosadit také u filmu. Namluvila vačici Heather v animovaném snímku ZA PLOTEM a zahrála si menší roli ve filmu OSOBNÍ SPRAVEDLNOST, ve kterém v hlavní roli exceluje Richard Gere. Objevila se také v dokumentu FAST FOOD NATION. Čas od času nafotí také nějaké fotky do módních časopisů. Věnuje se také módnímu návrhářství a kosmetice. Navrhla oblečení pro svojí kolekci Abbey Dawn a propůjčila svou tvář parfémům Black star a Forbidden rose.

Avril Lavigne má spoustu přátel, se kterými ráda tráví svůj volný čas. Patří k nim také zpěvák Marilyn Manson. Pokud svůj volný čas tráví doma, tak ráda maluje. Jejím bývalým manželem je zpěvák skupiny Sum 41 Derryck Whibley. Vzali se 15. července 2006 v kalifornském Montecitu. Manželský pár trávil své líbánky na ostrově Capri. S Derryckem se rozvedla na konci roku 2010. V roce 2007 vychází její třetí album, které nese název Best Damn Thing. Zatím její poslední deska, vydaná v roce 2011 se jmenuje Goodbye Lullaby. Všechny její desky byly zatím velmi úspěšné.

V červnu 2005 navštívila poprvé Českou republiku, vystoupila také na Slovensku. V červenci 2008 přijela Avril znovu do České republiky v rámci turné Best Damn Tour. Její oblíbenou hudební skupinou jsou Green Day, které poslouchá už od svých deseti let. 1. července 2013 se podruhé vdala. Po roční známosti si vzala zpěváka skupiny Nickelback Chada Kroegera.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Charming
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
2007 Osobní spravedlnost
2006 Fast Food Nation
Za plotem
2004 Avril Lavigne, Bonez World Tour 2004/2005
Comet 2004 (TV film)
Divoká jízda
Toy Mountain Christmas Special (TV film)
2003 Hang Time
Sarah McLachlan: Custom Concert (TV film)

TV seriály

2002 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Bada-Ping! (S07E08)

Dokumentární

2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2008 Avril Lavigne: The Best Damn Tour (koncert)
2007 InStyle: Celebrity Weddings
2004 95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004 (koncert)
The Greatest Canadian (TV seriál)
2003 My World

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 The Voice UK (TV pořad)
2011 Kourtney a Kim dobývají New York (TV pořad)
Teen Choice 2011 (TV pořad)
2008 New Year's Eve with Carson Daly (TV pořad)
2007 Britain's Got More Talent (TV pořad)
Británie má talent (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
2004 2004 World Music Awards, The (TV pořad)
Móda a rock (TV pořad)
2003 Bravo Super Show 2003 (TV pořad)
Junior Eurovision Song Contest (TV pořad)
MTV Icon: Metallica (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 49º edición de los premios Ondas (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Gonna Meet a Rock Star (TV pořad)
Live at the Rock & Roll Hall of Fame (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1974 Rockpalast (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Avril Lavigne - Head Above Water (hudební videoklip)
2015 Avril Lavigne - Fly (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Give You What You Like (hudební videoklip)
2014 Avril Lavigne - Hello Kitty (hudební videoklip)
2013 Avril Lavigne - Here's to Never Growing Up (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Let Me Go (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Rock N Roll (hudební videoklip)
2011 Avril Lavigne - Smile (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Wish You Were Here (hudební videoklip)
2010 Avril Lavigne - Alice (hudební videoklip)
Avril Lavigne - What The Hell (hudební videoklip)
2007 Avril Lavigne - Hot (hudební videoklip)
Avril Lavigne - The Best Damn Thing (hudební videoklip)
Avril Lavigne - When You´re Gone (hudební videoklip)
2006 Avril Lavigne - Girlfriend (hudební videoklip)
2005 Avril Lavigne - He Wasn´t (hudební videoklip)
2004 Avril Lavigne - Don´t Tell Me (hudební videoklip)
Avril Lavigne - My Happy Ending (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Nobody´s Home (hudební videoklip)
2002 Avril Lavigne - Complicated (hudební videoklip)
Avril Lavigne - I´m With You (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Losing Grip (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Sk8er Boi (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2015 Avril Lavigne - Fly (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Give You What You Like (hudební videoklip)
2014 Avril Lavigne - Hello Kitty (hudební videoklip)
2013 Avril Lavigne - Here's to Never Growing Up (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Rock N Roll (hudební videoklip)
2011 Avril Lavigne - Wish You Were Here (hudební videoklip)
2010 Avril Lavigne - Alice (hudební videoklip)
Avril Lavigne - What The Hell (hudební videoklip)
2007 Avril Lavigne - The Best Damn Thing (hudební videoklip)
Avril Lavigne - When You´re Gone (hudební videoklip)
2006 Avril Lavigne - Girlfriend (hudební videoklip)
2005 Avril Lavigne - He Wasn´t (hudební videoklip)
2004 Avril Lavigne - Don´t Tell Me (hudební videoklip)
Kelly Clarkson - Breakaway (hudební videoklip)
2002 Avril Lavigne - Complicated (hudební videoklip)
Avril Lavigne - Sk8er Boi (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(62)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace