foto

Chyler Leigh

  • nar. 10.4.1982 (36 let)
    Charlotte, North Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Další z mladých tváří, jejíž kariéra bude zřejmě navždy spojena se seriálovou tvorbou. Chyler Leigh Potts se narodila v Charlotte, Jižní Karolině, první krůčky ve světě show-businessu udělala po přehlídkovém molu. Modeling se stal po několik let jejím hlavním koníčkem, nafotila řadu katalogů. Logickým vyústěním pak byla práce pro reklamu (Coca-Cola) a velmi brzy si jí všiml i seriálový guru Aaron Spelling a obsadil ji do seriálu SAFE HARBER (1999), který se ale neshledal se zájmem publika. To už za sebou měla několik drobných rolí v u nás prakticky neznámých seriálech.

Objevil se zájem i ze strany filmových producentů. Parodie BULŠIT (2001) šla stejnou cestou jako starší bráška, několikadílná série SCARY MOVIE, jen byl její potenciál v lecčems nevyužitý. Chyler se bez bázně chopila hlavní role obrýlené Janey Briggs, která se má stát královnou maturitního plesu. Pro někoho kult, pro producenty oproti rozpočtu více jak čtyřnásobné tržby. Subtilní herečka se ale i přesto nedokázala vymanit ze seriálové škatulky.

Další role nicméně byla bezezbytku zlomová. Sice opět seriálová, ale její stážistka Lexie Grey byla nosnou a velice zajímavou postavou, která dle mnohých vmetla do nemocničního života v Seattlu novou krev. Do oceňovaného seriálu CHIRURGOVÉ vlétla v roce 2007 a je jeho nedílnou hereckou součástí dodnes (od září 2009 má za oceánem premiéru již šestá sezóna). Little „Lexie“ Grey jí zřejmě pomohla natolik, že již nikdy nebude jen pouhou výplní průměrných seriálů, ba naopak, že ji nepřehlédne ve filmovém světě někdo důležitý, který záhy rozpozná, že v ní dřímá značný talent.

Michal "castor" Kočí

Herecká filmografie

Filmy

2013 Window Wonderland (TV film)
2012 Prozrazení
2010 The 19th Wife (TV film)
2001 Bulšit
1997 Kickboxing Academy

TV seriály

2019 Supergirl (TV seriál)
Episode 22 (S04E22)
Episode 21 (S04E21)
Episode 20 (S04E20)
další epizody (11)
2018 Supergirl (TV seriál)
Elseworlds, Part 3 (S04E09)
Bunker Hill (S04E08)
Rather the Fallen Angel (S04E07)
další epizody (23)
Chirurgové (TV seriál)
Flowers Grow Out of My Grave (S15E06)
2017 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 4 (S03E08)
Supergirl (TV seriál)
Reign (S03E09)
Crisis on Earth-X, Part 1 (S03E08)
Wake Up (S03E07)
další epizody (23)
The Flash (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 3 (S04E08)
Arrow (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 2 (S06E08)
2016 Supergirl (TV seriál)
Medusa (S02E08)
The Darkest Place (S02E07)
Changing (S02E06)
další epizody (20)
2015 Supergirl (TV seriál)
Hostile Takeover (S01E08)
Human for a Day (S01E07)
Red Faced (S01E06)
další epizody (8)
2014 Taxi Brooklyn (TV seriál)
2012 Private Practice (TV seriál)
You Break My Heart (S05E15)
Chirurgové (TV seriál) - herec, a.z.
Miluj toho svého (S09E03) - a.z.
Jen si vzpomeň (S09E02) - a.z.
Let (S08E24)
další epizody (17)
2011 Chirurgové (TV seriál)
Noc byla temná (S08E09)
Srdce v krabici (S08E08)
Trenére, postavte mě (S08E07)
další epizody (21)
2010 Chirurgové (TV seriál)
Napospas živlům (S07E10)
Dobré ráno, dobrou noc (S07E09)
Přetlak lidského těla (S07E08)
další epizody (24)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Horečka svátečních nocí (S06E10)
Vzpomínky na minulost (S06E09)
Operace k narozeninám (S06E08)
další epizody (24)
2008 Chirurgové (TV seriál)
Já, jenom já (S05E10)
V půlnoční hodině (S05E09)
Vzájemně spjati (S05E08)
další epizody (17)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
Věčně mladí (S04E08)
další epizody (12)
2005 Reunion (TV seriál)
Rocky Point (TV seriál)
2004 North Shore (TV seriál)
2002 Girls Club (TV seriál)
That '80s Show (TV seriál)
2000 M.Y.O.B. (TV seriál)
Wilder Days (TV seriál)
1999 Safe Harbor (TV seriál)
Saving Graces (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Kinetic City Super Crew (TV seriál)
1996 Hall Pass (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)

TV pořady

2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace