Reklama

Reklama

Roxane Mesquida

Roxane Mesquida

nar. 01.10.1981 (42 let)
Marseille, Francie

Biografie

Roxane Mesquida (1. října 1981) je francouzská herečka a modelka. Nyní žije v Los Angeles. Mesquida vyrostla v Le Pradet, městečku nacházejícím se na jihu Francie. Její matka Francouzska/Španělka Françoise Mesquida je spisovatelka. Italoamerického otce Roxane Mesquida nikdy nepoznala. Mesquida hovoří plynně anglicky a francouzsky a dále se domluví španělsky, italsky a německy.

Již v jejích 11 letech si jí doslova na ulici (na procházce s matkou) všiml francouzský režisér Manuel Pradal, který v té době zrovna prováděl casting pro jeho film MARIE Z ANDĚLSKÉ ZÁTOKY (MARIE BAIE DES ANGES). Následující léto se již mladá Roxane účastnila natáčení.

V roce 1998 si zahrála spolu s Isabelle Huppert v romantickém mysteriózním drama L'ÉCOLE DE LA CHAIR. O několik let později se setkala s uznávanou režisérkou Catherine Breillat. O té Roxane říká, že ji právě ona udělala známou a naučila jí herectví. Jejich spolupráce začala v drama À MA SOEUR! (2001), Poté v SEX IS COMEDY (2002). Opět spolu natáčely v roce 2006 romantické drama UNE VIEILLE MAITRESSE, kde si Roxane zahrála spolu s Asia Argento.

V roce 2006 hrála Roxane Mesquida po boku Vincenta Cassela v SHEITAN, režiséra Kima Chapirona. Poté se rozhodla odstěhovat do Spojených států. Předtím, než se usadila v Los Angeles, strávila několik měsíců v New Yorku, kde spolu s Anne Hathaway navštěvovala The Barrow Group (herecká škola).

Mesquida si poté zahrála například v mysteriózní sci-fi komedii KABOOM (2010) nebo v hororové komedii RUBBER (2010). Roku 2011 hrála Beatrice, sestru Louise Grimaldi ve třech epizodách TV seriálu GOSSIP GIRL (2011-2012). V tomto roce také natáčela drama THE MOST FUN YOU CAN HAVE DYING (2012) a KISS OF THE DAMNED (2012). Roku 2012 byla obsazena do francouzsko-kanadského TV seriálu XIII: THE SERIES.

V jejích 14 letech si Roxane všímá modelingová agentura Elite Model Management a do dneška pro ni pracuje. V průběhu let Mesquida pracovala s mnoha proslulými fotografy, jako jsou Karl Lagerfeld, Ellen von Unwerth pro ruský Vogue, Corinne Day pro francouzský Vogue. Její tvář zdobí několik slavných časopisů – objevila se na obálce italského Vogue (foto Paolo Roversi), francouzského Playboye (foto François Rotger), na obálkách britských Asos, Crash magazine, Citizen K, Express Style a mnoho dalších. Dále se objevila v mnoha časopisech, jako je americký Teen Vogue, italský Vanity Fair, Harper´s Bazaar, Self Service, italský Rolling Stone, magazín Jalouse, magazín l' Officiel, britský Above, italský Velvet a No Magazine. Je také múzou obuvního návrháře Jerome C. Rousseaua.

Mesquida měla v úmyslu ještě navštěvovat školu umění École des Beaux-Arts, ale od této myšlenky upustila a věnuje se herecké kariéře. Přesto její vášeň o umění úplně nezmizela a velmi často např. navštěvuje muzea. Jejím oblíbeným obrazem je Výkřik od norského expresionistického malíře Edvarda Muncha.

Dále je znám její zájem o filmy jako takové, je zaníceným návštěvníkem kin (shlédne až 400 filmů ročně) a při jejich výběru je velmi opatrná. Mezi její oblíbené filmy patří SÁTÁNTANGÓ (rež. Béla Tarr - 1994), SILENT LIGHT (rež. Carlos Reygadas - 2007), BEAU TRAVAIL (rež. Claire Denis - 1999), Humanité (rež. Bruno Dumont - 1999) a BLACK VENUS (rež. Abdellatif Kechiche - 2010).

Žije v bývalém domě Charlieho Chaplina ve West Hollywoodu. V současné době (2012) píše knihu spolu se svou matkou.

Jiří "Beastmaster4" Novák

Herečka

Host

Pořady
2009

Red Carpet Report

Producentka

Filmy
2021

Teenage Emotions

Krátkometrážní
2020

Ava's Dating a Senior!

Reklama

Reklama