foto

Robinson Devor

Biografie

Robinson Devor se narodil v New Yorku. Žije v Los Angeles a Seattlu. Studoval film na Southern Methodist University v texaském Dallasu. Delší dobu žil a pracoval v Africe. Podílel se na uspořádání výstavy současných umělců ze subsaharské oblasti a pracoval také jako terapeut v centru pro prevenci sebevražd v Los Angeles. Debutoval celovečerním snímkem The Woman Chaser (1999), který měl kladný ohlas u kritiky i na filmových festivalech. V roce 2000 ho časopis Variety uvedl mezi desítkou nadějných režisérů roku. Devor režíroval také uznávaný dokument Angelyne o známé královně billboardů z Los Angeles. Snímek Policejní pochůzka (2004) je jeho druhý celovečerní film.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2020 You Can't Win
2006 Minotaur, The
2005 Policejní pochůzka
1999 The Woman Chaser

Dokumentární

2016 Pow Wow
2007 Zoo

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2017 Wallflower

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky