foto

Robert Urich

  • nar. 19.12.1946
    Toronto, Ohio, USA
  • zem. 16.4.2002 (55 let)
    Thousand Oaks, California, USA

Biografie

Herec a zároveň producent se narodil 19. prosince 1946 ve státě Ohio. Původně byl oddaný sportu (fotbal a atletika), ale to se mu stalo osudným na Floridské státní univerzitě, kde měl těžký úraz hlavy. Když nemohl vrcholově sportovat, tak se rozhodl pro studia. Vystudoval bakalářské studium umění a později dál pokračoval na Michiganské státní univerzitě.

Hereckou kariéru odstartoval v roce 1973 v MAGNUM FORCE a o rok později seriálem KILLDOZER. Jeho největší úspěchem byl seriál SPENCER. Později se zapojil do seriálů S.W.A.T a LAZARUS MAN. V letech 1980 a 1981 byl nominován na Zlaté Globy. Za jeho zlatý vrchol bychom mohli považovat roky právě 1980 až 1990, kdy se podílel na nejvíce filmech.

Jeho první ženou se stala Barbara Ruckerová, jejich spojení trvalo šest let. Jeho druhá manželka byla Heather Menziesová se kterou žil až do své smrti. Oba dva bojovali s rakovinou. Robert Urich prohrál svůj boj v roce 2002. Mají spolu tři děti, Ryan, Emily a Allison. Jeho manželka dodnes pracuje pro nadaci Robert a Heather Urichové pro výzkum zhoubného nádoru.

Robert se objevil i v jiné kategorii než jen seriály a to v akčních filmech jako třeba NEBEZPEČNÝ VLAK a nebo romantický snímek Danielle Steel SRDCE SI NEDÁ POROUČET. Jeho poslední film byla NOC VLKA.

Václav "Venous666" Neumann

Herecká filmografie

Filmy

2003 Těžký návrat (TV film)
2002 Noc vlka (TV film)
Pomsta v Clover Bend
Prezidentův muž 2: Ground Zero (TV film)
2001 Pro lásku k Olivii (TV film)
1999 Miracle on the 17th Green (TV film)
Nebezpečný vlak (TV film)
1997 Katastrofa letu č.19 (TV film)
1996 Captains Courageous (TV film)
The Angel of Pennsylvania Avenue
1995 Kůň pro Danny (TV film)
She Stood Alone: The Tailhook Scandal (TV film)
Spenser: A Savage Place (TV film)
1994 Danielle Steel: Srdce si nedá poroučet (TV film)
Největší světová kouzla 1 (TV film)
Spenser: Bledí králové a princové (TV film)
Spenser: The Judas Goat (TV film)
To Save the Children (TV film)
Věrný pes Jock
1993 Musical Christmas at Walt Disney World, A (TV film)
Spenser: Ceremony (TV film)
Vražedné vztahy (TV film)
1992 Dvojité ostří (TV film)
Revolver (TV film)
Slepcova lest (TV film)
Souboj s oceánem (TV film)
1991 Do cizích rukou (TV film)
Útěk před smrtí (TV film)
1990 Blind Faith (TV film)
Pohřbena zaživa (TV film)
Quiet Little Neighborhood, a Perfect Little Murder, A (TV film)
1989 Moc vědět se nevyplácí (TV film)
Noční procházka (TV film)
Návrat (TV film)
Spooner (TV film)
Vrah ve tmě (TV film)
1988 Dubnové ráno (TV film)
1986 Young Again (TV film)
Útěk v řetězech (TV film)
1985 Bulvární plátek (TV film)
Turk 182!
1984 His Mistress (TV film)
Ledoví piráti
Pozvánka do pekla
1983 Princess Daisy (TV film)
1982 Dělej, co umíš (TV film)
Endangered Species
1981 Smrt u Hell's Gate (TV film)
1980 Fighting Back (TV film)
The Shadow Box (TV film)
1979 When She Was Bad... (TV film)
1978 Leave Yesterday Behind (TV film)
Vega$ (TV film)
1977 Bunco (TV film)
1975 The Specialists (TV film)
1974 Killdozer (TV film)
1973 Magnum Force

TV seriály

2001 Emeril (TV seriál)
Late Boomers (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
Vpád do Ameriky (TV seriál)
1997 Chůva k pohledání (TV seriál)
Samson, He Denied Her (S04E17)
1996 Lazarus Man, The (TV seriál)
1993 It Had to Be You (TV seriál)
1992 Křižovatky (TV seriál)
1990 American Dreamer (TV seriál)
1989 Osamělá holubice (TV seriál)
Pláně (E03)
Na cestě (E02)
Odchod (E01)
1987 Amerika (TV seriál)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Mistral's Daughter (TV seriál)
1982 Gavilan (TV seriál)
1978 Vega$ (TV seriál)
1977 Get Rich Quick (TV seriál)
Soap (TV seriál)
1976 Tabitha (TV seriál)
1975 S.W.A.T. (TV seriál)
1973 Bob & Carol & Ted & Alice (TV seriál)

Dokumentární

2001 Dirty Harry: The Original
1981 Sixty Years of Seduction (TV film)
1979 Television Annual: 1978/1979, The (TV film)

Host